USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Постраждалі від підриву Каховської ГЕС отримають по 5 тисяч гривень від уряду

22 Червня 2023 10:34
Кабінет міністрів запровадив виплату одноразової матеріальної грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву росією греблі Каховської ГЕС у розмірі 5000 гривень на одну особу. Кошти будуть виплачуватися у 2023 році Миколаївською та Херсонською обласними військовими адміністраціями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 19 червня 2023 р. № 626.

Постраждалим населенням визнаються особи, які на момент підриву греблі Каховської ГЕС проживали/були зареєстровані/задекларовані в населених пунктах, що розташовані в районах підтоплень Миколаївської та Херсонської областей.

Умовою також є, що станом на 5 червня вони не були зареєстровані як отримувачі допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

До постраждалого населення також належать особи, які перемістилися після 6 червня з тимчасово окупованих рф територій Миколаївської та Херсонської областей.

Призначення допомоги

Призначення матеріальної грошової допомоги проводиться органами соціального захисту населення на підставі заяви постраждалої особи за формою за умови пред’явлення:

документа, що посвідчує особу, або єДокумента;

документа, що підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків;

свідоцтва про народження дитини або відображення в електронній формі інформації, що міститься у свідоцтві про народження, виготовленому на паперовому бланку (е-свідоцтво про народження).

Заява може бути подана особисто постраждалою особою або передана через начальника сільської, міської військової адміністрації, або уповноважену ним особу, старосту до органу соціального захисту населення.

Підрив Каховської ГЕС

Нагадаємо, російські війська вночі 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Її повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає. Радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна повідомила, що російські загарбники планували підрив Каховської ГЕС давно, рівень води був максимально піднятий для створення великої хвилі й затоплення великої території. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що вся акваторія нижче від Каховської дамби непридатна для використання, для купання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 22 Червня 2023 10:58
Що можна купити за 5000.00 гривень. Це жах.
Патрiот Показати IP 22 Червня 2023 14:49
Оце допомога

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus