USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

«Потрібні розумні рішення»: нардепка з Волині закликали зробити реальні кроки назустріч ветеранам

23 Травня 2024 11:38
Волинська область повинна прийняти розумні рішення й піти назустріч ветеранам, упевнена народна депутатка Ірина Констанкевич.

Вона виступила 23 травня на сесії Волинської обласної ради і закликала обранців регіону звернути увагу на важливе питання, яке зараз перебуває на обговоренні у ВРУ та Кабміні, – на питання ветеранів.

«За найменшими підрахунками, таких людей може бути до п’яти мільйонів», – сказала Ірина Констанкевич.

Вона зауважила, що вже проведено низку засідань та обговорень ветеранської політики. Як приклад навела нещодавній форум, що відбувся в Луцьку.

Читати ще: «Люди, які зараз на фронті, – справжня Україна». В Луцьку обговорили, як найкраще реінтегрувати ветеранів у мирне життя

«Держава виділила майже 14 мільярдів гривень на ветеранську політику. Нині жодна копійка не дійшла навіть до обласного бюджету, не говорячи вже про міські бюджету. Вже кінець травня 2024 року. А це питання медичного забезпечення, фізичної та психологічної реабілітації, працевлаштування, освіти. Тому варто об’єднати зусилля, скоординувати роботу. Інтерес суспільства до героїв високий, а до ветеранів, на жаль, зменшується. Нині рівень поваги до ветеранів серед суспільства – 40%. Так, працювати разом із ветеранами – це виклик. Але ми повинні цей виклик гідно і чесно взяти на себе», – наголосила Ірина Констанкевич.

Вона закликала депутатів вирішити це питання в найближчій перспективі. Нагадала, що Харківська область виділила 10 мільйонів із бюджету на освіту ветеранів, а Рівненська області створила три мобільні бригади для забезпечення потреби ветеранів у психологічній реабілітації.

«Давайте ми продемонструємо розумні рішення і підемо назустріч ветеранам», – заохотила народна депутатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus