USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Потрібні не посередники, а гроші, ‒ директор ЛПЕ

1 Лютого 2012 10:51
Аби вирішити спір з трудовим колективом, Луцькому підприємству електротранспорту не потрібна допомога служби посередництва і примирення, а треба гроші.
Про це під час засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 31 січня заявив директор комунального підприємства Іван Грицанчук.
Як пояснив начальник обласного відділення Національної служби посередництва і примирення Олександр Клімович, поміж працівниками й керівництвом КП «Луцьке підприємство електротранспорту» впродовж декількох років триває трудовий спір через значну заборгованість з виплати заробітної плати. Це й спонукало службу звернутися до директора підприємства з пропозицією провести узгоджувальну зустріч щодо вирішення спору. На адресу Грицанчука, як розповів Клімович, надіслали відповідного листа. У відповідь отримали відмову в проведенні такої зустрічі. «Відповідь прийшла, що… питання вирішиться в робочому порядку, і все буде добре… На сьогодні ніякого рішення примирної комісії немає. І, згідно з законодавством, воно є обов’язкове для роботодавця і для тих, хто ініціював це питання», ‒ наголосив Клімович.
Іван Грицанчук підтвердив, ніби сенсу в проведенні узгоджувальної зустрічі дійсно немає. Він запевнив, що готовий зустрітися з представниками Нацслужби посередництва і примирення в області, однак користі з того, нібито не буде ніякої. Зі слів директора комунального підприємства, борг із виплати заробленого працівникам ЛПЕ наразі становить 652 тисячі гривень. Однак погасити його нелегко, бо нібито вчасно не надходять кошти від держави, а самостійно підприємство не в змозі забезпечити пільгові перевезення, виплату заробітної плати, утримання автотранспортного парку тощо. Втім, Грицанчук переконаний, що служба примирення жодним чином ситуації не зарадить. «Ну що ви мені можете допомогти, нічого ви мені не поможете. Ну посидимо ми, підготуємо протокол, напишемо, що відбулась зустріч і все. Мені треба допомогти матеріально, як то кажуть: «Не мешайте жить, а помогите материально», ‒ заявив директор ЛПЕ.
Крім того, він стверджує, ніби й трудового спору вже немає: «Немає на даний час трудового спору між колективом і адміністрацією ЛПЕ. Профспілковий комітет бачить, як виплачуються борги. Конфлікту немає». Заступника ОДА Едуарда Стоєва Грицанчук намагався переконати у послідовності дій ЛПЕ щодо погашення заборгованості з виплати зарплати, показавши відповідний графік, згідно з яким до кінця року підприємство має розрахуватися з працівниками повністю.
Тим часом Клімович відстоює позицію, що узгоджувальна зустріч має відбутися, адже так вимагає законодавство. Він нагадав Грицанчуку: «Якщо ви сьогодні скажете про конкретний термін погашення заборгованості, то місяць-два ми не ініціюватимемо узгоджувальної зустрічі. Якщо так не станеться, і ви не захочете брати участь в зустрічі, тоді ми змушені будемо звертатись до органів прокуратури», ‒ заявив начальник обласного відділення Нацслужби посередництва і примирення.
Едуард Стоєв своєю чергою додав, що графіки погашення заборгованості з виплати заробленого працівникам ЛПЕ складали й колишні директори цього підприємства, однак борги залишалися. Крім того, посадовець висловив незадоволення з приводу того, що Грицанчук не надав пропозицій щодо того, як поліпшити ситуацію на підприємстві, а лише сподівається на підтримку держави. «Ви наступаєте на ті ж граблі, що й ваші попередники», ‒ зауважив Стоєв і додав, що держава буцімто виконує свої зобов’язання перед ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
зе бест Показати IP 1 Лютого 2012 14:15
«Ви наступаєте на ті ж граблі, що й ваші попередники», ‒ зауважив Стоєв ... Так нашо ж було директора міняти?
Лора Показати IP 1 Лютого 2012 15:12
Це п-во, як якесь прокляте пекло, поки там не керують то б'ють себе в груди, кричать, що знають, як треба керувати. прийдуть і начинається, держава не виплачує. Тошно читати, слухати і дивитись на це все. я взагалі Козлюру пропоную директором ЛПЕ, щоб трохи пил остил.
Лучанин до Лора Показати IP 1 Лютого 2012 20:44
Ага. Щоб Козлюра ще й ЛПЕ прихватизував. Мало в Луцьку він нещастя наробив? А взагалі, на мій розсуд, то вже настав час міняти керівника!
TFA до Лучанин Показати IP 6 Лютого 2012 21:07
Ага, новий керівник - нове списання тролів, це вже тенденція...
Лора Показати IP 2 Лютого 2012 16:52
так його тільки поставили куди вже міняти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus