USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У міськраді фінансовий звіт нового очільника ЛПЕ назвали «жахом»

20 Березня 2014 18:28
Незадоволення звітом про фінансово-господарьский стан Луцького підприємства електротраспорту обранці громади висловили начальнику установи Анатолію Тимощуку.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та електрозбереження сьогодні, 20 березня.

«Я дивлюсь на звіт ЛПЕ і розумію, що це - жах. Я не знаю, скільки потрібно коштів, аби відновити це зруйноване підприємство», - зауважив депутат Луцької міської ради Роман Бондарук.

Зі слів члена профільної комісії, проблема у тому, що із 68 тролейбусів «на ходу» лише 20, й ті потребують капітального ремонту. Як вважає народний обранець, вкладати гроші у підприємство, що на межі банкрутства, зокрема купувати нові тролейбуси – злочин перед бюджетом міста.

На це перший заступник міського голови Святослав Кравчук відповів, що бачить лише єдиний шлях виходу з ситуації: «Потрібно налагодити так зване державно-приватне партнерство, де «приватник» зможе в певній мірі контролювати роботу керівника цього підприємства», - зауважив він.

Але найбільше звіт нового очільника ЛПЕ обурив депутата міськради Рустама Дячука: «Сьогодні керівник не виконав вимогу профільної комісії і не показав бізнес-плану. Нам надали лише довідку про фінансово-господарський звіт», - додав депутат.

Також Рустам Дячук акцентував увагу членів профільної комісії, що уже другий керівник підприємства нехтує вимогами обранців громади.

На захист директора ЛПЕ виступив віце-мер Святослав Кравчук: «Давайте дамо новому керівнику ЛПЕ трохи оговтатись. Я гарантую, що в квітні він прийде на комісію з відкритими очима і запропонує власний вихід з ситуації», - наголосив посадовець.

Утім, директор ЛПЕ Анатолій Тимощук відповів, що наразі не може скласти повноцінний фінансовий план підприємства, бо не знаю, яким буде курс долара: «Така зараз ситуація в країні. Ціни на шини збільшилися на 50%. Я хочу мати певні сталі величини, для того, щоб розрахувати сили. Я прошу зрозуміти мене як керівника», - звернувся він до депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
водій Показати IP 20 Березня 2014 18:36
Рівно стільки скільки Бондарук винен банку а це 23 мільйона.
TFA Показати IP 20 Березня 2014 19:15
Цікаво, чому цифра ходових 20, а не 35, як насправді є...
проходил тут Показати IP 20 Березня 2014 19:38
"Чому не 35 а лише 20 ?" Та тому що 15 ходить леваком ... Керівник з депутатами по Вашому має на "суху" зарплату сидіти ? Там такий бардак мабуть, що порядок навести просто не реально ... Одним словом з тим ЛПЕ, буде мабуть як і з Кримом ... сумно це все звичайно ....
Altair до проходил тут Показати IP 22 Березня 2014 21:06
Ваше пояснення не відповідає доцільності- заробіток зазвичай не покриває витрати завдяки пільговікам, тому ця схема не має сенсу. Приватні на пільгових маршрутах зазвичай працюють за схемой заявити про виконання рейсу і отримати компенсацію за пільговіків, незважаючи на те що рейс не було виконано.
СТЕПАН Показати IP 20 Березня 2014 22:15
Чому ныхто не згадуэ про кримынальне минуле Тимощука в Олавтодоры де мылыцыя де люстрацыя та хоч првий сектор ви куди дивитесь!!!!!!!
інженер Показати IP 21 Березня 2014 07:26
Підприємство руйнувалось Шибою 10 років. Планомірно, зосереджено і вміло. А Тимощук працює всього кілька місяців. Його треба підтримати. А "Жах" - це Бондарук. Коли був в депутатській комісії, то з кожної транспортної одиниці ЛПЕ брав по 50 гривень в місяць. Все, що зробив в житті Бондарук - це справді жах. А що ще зробить... Але є сподівання, що його зупинять.
33 до інженер Показати IP 21 Березня 2014 09:30
підтримую
адних умовах Показати IP 21 Березня 2014 09:33
При чому тут курс валюти до бізнес плана. Необхідно, щоб був план в декількох варіантах. При цих складних умовах необхідно збільшувати доходи (1)та зменьшувати власні витрати (2). 1- як можна збільшити доходи, якщо при попередньому директору випуск на маршрути складав: тролейбусів біля 40 од., власних автобусів більше 20 од. А зараз - тролейбусів до 30 од., власних автобусів - біля 10 од. Якщо раніше відмічаєтьсяз 2011 відбувалося зменьшення доходів, то зараз ситуація - це катастрофа!!! 2 - попередній директор працював довгий період один без заступника директора, без головного інженера по одній причині - не платили зарплату вказаним керівникам, був меньшим фонд оплати праці. Теперішній директор прийняв вказаних керівників на роботу. Додатково ввів нові посади в штатний розпис нових керівників та прийняв їх на роботу з великими посадовими окладами:якась хитра посада заступника директора чи то по економіки чи по фінінсах (бувший головний бухгалтер з "Приватбанка"), начальник по менеджменту ( в депо!), начальник, або заст.директора по Ат технологіях (на 10 компютерів!), два якихось начальники відділів! Нові штатні розписи та зарплата нових крутих керовників суворо засекречені і їхня купка приймає всі рішенння без думки спеціалістів.Цікаво що новий штатний розпис затверджено керівництвом міської ради.!!! З такими крутими спеціалітами не зробити бізнес план - це не бажання, а скоріше не хватає в цих хлопців дечого в чомусь, адже міский голова займався трудовлаштуванням своїх бувших підлеглих, які повинні мовчати, адже без підтримки міского голови і реальних кроків по реорганізації транспортної системи руху громадського транспорту в Луцьку (а не підтримка приватних перевізників) депо буде в великій ж.пі, або припинить своє існування.
Джулія Показати IP 21 Березня 2014 09:53
Люди ще не відвикли від тролейбусів. Пустіть більше машин-хай інтервал буде не 30-40 хв., а 10-15, як в недалекому минулому-і поступово вилізе ЛПЕ з боргової ями.
485 до Джулія Показати IP 21 Березня 2014 10:50
А сенс мені чекати задрипаного, повільного, не надійного тролейбуса за 75 коп. різниці від маршрутки??? Де вигода???
TFA до 485 Показати IP 21 Березня 2014 20:43
Скоро різниця буде 1 грн.
TFA до Джулія Показати IP 21 Березня 2014 20:46
Треба гроші, щоб підняти хоча би кілька машин, щоб вийти на інтервал 10-15 хв.
Джулія до TFA Показати IP 22 Березня 2014 21:18
Гроші скрізь потрібні, але й бажання щось робити теж.
TFA до Джулія Показати IP 23 Березня 2014 13:12
Ну от потрохи займаються, але проблема в тому, що як тільки щось зробили і випустили, ще щось стає... Це скоріше "заслуга" попереднього начальства, яке вчасно не проводило ремонти... А якщо глобальніше - то все почалося із лізингу комунальних автобусів...
Джулія до TFA Показати IP 24 Березня 2014 09:46
Так це життя :-) Нема механізму, який працював би вічно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus