USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Повернутися у час дитинства: в центрі Луцька влаштували свято для дітлахів. Фото

1 Червня 2023 16:00
У центрі Луцька, поблизу головного корпусу ВНУ, влаштували свято, присвячене Дню захисту дітей. Десятки дітлахів, яких змусила подорослішати повномасштабна війна, знову повернулися у безтурботний час дитинства.

Організували свято Волинський національний університет імені Лесі Українки спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Кожен з факультетів університету підготував для дітей різноманітні активності. Дітлахи малювали, ліпили різні фігури, брали участь у квесті та руханках, які проводили студенти.
Проректор ВНУ Наталія Благовірна акцентувала, що сьогодні, в перший день літа, розпочалися канікули, яких чекали не лише діти, а й батьки. Водночас в Україні триває війна, тому багато українських дітей вимушені були виїхати за кордон, чимало ховаються в укриттях під час повітряних тривог. На переконання Наталії Благовірної, в День захисту дітей дорослі повинні показати, що вони завжди зі своїми дітьми. Вона також подякувала Збройним силам України, які дають можливість українським дітям сьогодні посміхатися.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що, захищаючи Україну, насамперед ми захищаємо дітей, аби вони могли почувати себе в безпеці, розвивалися та розкривали свої таланти.

«Діти повинні відчувати щастя і більше не чути повітряних тривог. Сьогодні заходи, присвячені Дню захисту дітей, трепетніші, ніж зазвичай. Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди мав пріоритет у захисті наших дітей та їхньому розвитку. Цей рік не став виключенням, тому сьогодні ми підтримуємо університет у їхньому прагненні трішки розважити діток, які не мають відчувати того, що відчувають сьогодні», – зауважила Катерина Шкльода.
Зазначимо, що кожна дитина, яка завітала на свято, отримала не лише позитивні емоції, а й подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus