USD 39.80 40.08
  • USD 39.80 40.08
  • EUR 39.80 40.08
  • PLN 9.85 10.00

Повідомили, де на Волині найбільше вакансій та які професії найпопулярніші

15 Грудня 2023 12:08
У Луцьку відбулося засідання Регіональної ради професіної освіти області. У роботі консультативного органу взяли участь перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату обласної ради Галина Карнаухова, керівники професійно-технічних закладів і роботодавці.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

Було проаналізовано стан місцевого ринку праці у 2023 році. Керівниця обласного центру зайнятості Алла Куцин зазначила, що карантин та повномасштабна війна вплинула на чисельність роботодавців, які заявляють про вакансії. Найбільше їх у Луцькому районі – 3 259 пропозицій роботи, Володимирському – 569, Ковельському – 493, Камінь-Каширському – 107. «Зараз маємо інформацію від 14 тисяч роботодавців, які заявили про майже 4 тисячі вільних робочих місць, – розповіла очільниця центру зайнятості. – Серед найбільш популярних вакансій – продавці, машиністи-кочегари, водії автотранспортних засобів, кухарі, бухгалтери, касири, медичні сестри, адміністратори та швачки».

Читати ще: Швачка, лікар, водій: цьогоріч Волинський центр зайнятості працевлаштував майже 300 переселенців

Також під час засідання детально обговорили виконання цьогоріч обсягу регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів в освітніх закладах та спрогнозували показники регіонального замовлення на 2024 рік. Так, найбільш популярні професії, куди подавали документи вступники, – це кухар, кухар-кондитер, тракторист-машиніст, слюсар з ремонту автотранспортних засобів, електромонтер. В той же час, попитом не користуються навчальні програми за спеціальностями монтажник гіпсокартонних конструкцій, штукатур, верстатник деревообробних верстатів. Крім того, втрачається професія різьбяра по дереву. Як висновок – виконання регіонального замовлення в закладах професійно-технічної освіти становить 91%, а це менше ніж минулого року. Найбільше на зниження кількості учнів вплинули початок повномасштабного вторгнення та міграція за кордон.
Читати ще: Які професії матимуть попит найближчими роками: прогноз

Члени регіональної ради рекомендували збільшити регіональне замовлення на професії, що користуються найбільшим попитом у роботодавців: громадське харчування, деревообробне і швейне виробництво, сільське господарство. Майже незмінною лишилась цифра регіонального замовлення на підготовку кадрів у закладах фахової передвищої освіти.
Читати ще: Найпопулярніші спеціальності й додатковий набір: підсумки вступної кампанії на Волині

Юрій Поліщук зазначив, що нинішні студенти, які здобувають професійну освіту, не лишаться без працевлаштування, адже попереду багато роботи. «Саме робітники почали і будуть відбудовувати країну після закінчення повномасштабної війни. Нам потрібні усі професії, адже це важливий сектор економіки. Тому маємо усіляко підтримувати професійно-технічну та фахову освіту», – підкреслив перший заступник голови обласної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
студент Показати IP 15 Грудня 2023 12:11
Ну, ну.... за тарілку баланди?
Олексій Показати IP 15 Грудня 2023 14:57
Крім кількості вакансій ще треба нормальну оплату праці. Хоча б мінімалку як в Польщі, 22500 грн (2500 злотих)
123 до Олексій Показати IP 15 Грудня 2023 17:02
як хочеш багато грошей мати, то йди в депутати або в митники або в судді чи прокурори. Будеш мати значно більше ніж 22500 злотих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus