USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Повідомили, скільки закладів освіти на Волині вже мають укриття

12 Серпня 2022 08:15
Готовність закладів освіти Волині до нового навчального року – головне питання на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося 11 серпня.

Як повідомляє Волинська обласна військова адміністрація, в області є 1148 закладів освіти. Наразі працівники головного управління ДСНС Волині оглянули 998 навчальних установ. Як показує обстеження, на сьогодні 387 закладів мають придатні захисні споруди цивільного захисту, з них 106 уже повністю облаштували укриття. У решти закладів ще тривають відповідні роботи.

Начальниця управління освіти і науки ОВА Людмила Плахотна розповіла, що на облаштування укриттів з місцевих бюджетів виділили майже 27 мільйонів гривень.

«З обласного бюджету спрямовані близько 10 мільйонів гривень. Своєю чергою, Володимирська громада передбачила 8 мільйонів, Горохівська – 3,4 мільйона, Ковельська – 2,7 мільйона та майже 2 мільйони гривень – Луцька громада», – зазначила головна освітянка області.

Наразі триває завершальний процес обстеження захисних споруд у навчальних закладах, відповідно до вимог, що передбачають безпечне перебування дітей у разі повітряної тривоги.

«Прошу всіх відповідально поставитися до перевірки укриттів в освітніх закладах. Це наші з вами діти – наше майбутнє. Усі вимоги мають бути виконані та дотримані», – наголосив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

На засіданні зійшлися на думці, що ніхто змушувати батьків віддавати дітей на очне навчання не буде. Освітній процес відбуватиметься як в офлайн, так і в онлайн-форматах. Однак батьки матимуть можливість самостійно переконатися в безпекових умовах укриттів.

Читати ще: Опитування: 59% волинян за чи проти очного навчання у школах? Звідки взялися цифри?

«Ми будемо рекомендувати класним керівникам, аби до 1 вересня вони провели дітей за маршрутом евакуації в укриття. Це стосується тих закладів, де буде очне навчання. Після 1 вересня такі тренування також будуть проводити», – зауважила Людмила Плахотна.

Читати ще: Школярі й студенти Волині матимуть обов’язкові уроки безпеки

Слід зазначити, що ініціативу дистанційного, очного чи змішаного навчання батьки доносять до своїх закладів освіти. Від освітніх установ вона подається до засновника органа місцевого самоврядування. Своєю чергою, орган місцевого самоврядування звертається по дозвіл на навчання до обласної військової адміністрації. І лише у випадках, якщо у навчальних закладах є укриття з відповідними умовами безпеки, дозволяється офлайн-навчання. Таким чином враховуються побажання батьків щодо організації освітнього процесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Серпня 2022 13:03
від теракту чи влучання ракети це укриття захистить дітей? Всі знають,що ні. То для кого це все?
1 до Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 11:39
Бла, бла, бла. Та досить вже нити під кожною статтею. Невже не видно що йде показуха в державі з тими укриттями. Ну хочуть продемонструвати, що все норм і країна може функціонувати і в час війни - правильне прагнення як на мене. Але все одно все вирішуватимуть батьки і коли 1 вересня в ці 30 відсотків закладів піде відсотків 10 дітей, буде зрозуміло, що ця затія з укриттями провальна. Єдине що напрягає, то це безтолкова трата з місцевих бюджетів мільйонів, які точно було б куди в час війни використати
Анонім Показати IP 13 Серпня 2022 22:43
Як це ніхто не буде змушувати?? В студентів немає ніякого вибору, поставили перед фактом, очне і все!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus