USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Повістки обіцяють вручати скрізь без винятків: загальна мобілізація в Україні триває

24 Лютого 2023 06:18
Після новини про те, що на гірськолижному курорті поблизу селища Славське Львівської області роздавали повістки, яка викликала хвилю обговорень у соцмережах, джерела у Львівському обласному ТЦК та СП відповіли, що на сьогодні не визначено в законодавчому порядку, де можна чи не можна вручати повістку.

Про це інформує ТСН.

Своєю чергою, начальник Львівського обласного ТЦК Олександр Тіщенко уточнив таке:

«Законодавством на сьогодні не визначено порядку, де можна чи не можна вручати повістку. Фактично її можуть вручити особисто в руки всюди, в будь-якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання. Вручати повістку може представник органу місцевого самоврядування, керівник підприємства, установи, організації, де працює військовозобов’язаний, управителі багатоквартирних будинків. Також повістки можуть вручати безпосередньо посадові особи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Щодо вручення повісток на курортах – Львівська область не є винятком. У нас загальна мобілізація. Вручення повісток може здійснюватися будь-де. Скільки було вручено повісток на курорті – це конфіденційна інформація, ми не маємо права цього розголошувати. Повістки вручаються не для того, щоб людина йшла одразу воювати, а для уточнення облікових даних – щоб особа повідомила нам про свій сімейний стан, стан здоров’я та інше».

Читати ще: Посилення мобілізації в Україні: експерти пояснили, кого та коли призовуть

На запитання про те, чи будуть уповноважені особи вручати повістки, зокрема і на курортах, в подальшому, Олександр Тіщенко відповів: «Відповідно до Указу президента України, воєнний стан продовжений до 20 травня 2023 року, і так, продовжуються мобілізаційні заходи».

В Україні почали масово вручати повістки на курортах. Зокрема, нещодавно представники Центру комплектування (військкомата, – ред.) здійснили такий рейд на гірськолижному курорті поблизу селища Славське Львівської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
дідо Показати IP 24 Лютого 2023 07:01
облави зупиняю ослаблену економіку,кошмарять людей ...ТЦК не вміють працювати з електронними базами, а беруть за приклад совковий стиль мобілізації...що не створи ,всерівно виходить кгб..
Іроніст до дідо Показати IP 26 Лютого 2023 13:16
Облави виправдані, бо якщо чоловіки досі сидять за адресою прописки, бачаться з головами сіл, ОСББ, дають Дії доступ до геолокації, працюють з трудовою книгою в чиємусь відділі кадрів, то ж чи виправдано мобілізувати саме категорію людей з атрофованим інстинктом самозбереження? Як і деякі шкільні трієчники вибились на верхи суспільства, так і з ухилянта може вийти воїн, який за Україну не хоче померти, а хоче за неї перемогти. Прямо зараз неробоча економіка це проблема для однієї конкретно взятої сім'ї, де чоловік втратив роботу і не виходить на вулицю для уникнення вручень. На менш конкурентному ринку праці на роль годувальників вийдуть невійськовозобов'язані члени сімей, риночок порішає. Ця економічна "проблема" не йде у порівняння із втратами близьких в сім'ях воїнів. Мушу зауважити, колись в президента був незручний жарт, за який йому будуть завше пригадувати. Але ця концепція виправдана і працює в умовах міжнародної підтримки України демократичною цивілізацією. Ми живемо на утриманні за рахунок економік інших держав і готові прийняти допомогу ще і ще. Наша задача вистояти у військовому плані. Якщо настане мирний час, економіка хоч і відстала, але відродиться на необхідному рівні, риночок порішає.
Правда Показати IP 24 Лютого 2023 07:47
Можуть.Тільки це має бути виписана повістка,а не клапоть паперу з печаткою і підписом.А перевіряти документи особи військові будь- де(блокпост,комендантська година)ніким не уповноважені.
Алекс Показати IP 24 Лютого 2023 07:51
Я то все ртзумію, що в країні війна. Але тим воєнкомам по...й на все - сидять на державному утриманні і не розуміють, що таке заробляти гроші і платити податки в сьогоднішній день, і звідки це все береться.
пенсіонерка до Алекс Показати IP 24 Лютого 2023 09:47
багато тилових паразитів держслужбовців штати роздули "Срана бронь" і луплять останню копійку з людей і особливо пенсіонерів
Олексій Показати IP 24 Лютого 2023 08:02
В законі про куріння в громадських місцях чітко вказано де саме громадське місце. Внесіть поправки де можна вручати повістки і перестаньте лякати людей
??? Показати IP 24 Лютого 2023 09:11
Добровольців черга ж у нас, яка мобілізація?
Олег до ??? Показати IP 24 Лютого 2023 09:28
Це точно. Тисячами військкомати засипають!
Олег Показати IP 24 Лютого 2023 09:26
Повістку можуть "ВРУЧИТИ" особисто в руки всюди - це так. А от "ВИПИСУВАТИ" її безпосередньо перед врученням, чим вони і займаються - не мають права!!! В такому випадку воєнкомів можна слати на йух.
студент Показати IP 24 Лютого 2023 09:41
Та робіть ротації військоматів з фронтом. а то морди наїли. Ідіть в держ установи там там цвіт нації і розум сидить майбутні депутати і слуги. МВД, поліція на практику пора зїздити
Анонім до студент Показати IP 24 Лютого 2023 10:29
Так вони роблять "ротації" наприклад є 100 тцкашників зних 60-80 "примазаних" а решта частково непридатні їх і час від часу оновлюють відправкою на фронт і набирають нових вуаля гордо заявляємо що тцкашники теж є на фронті.
Правда Показати IP 24 Лютого 2023 10:08
Передавати документ (посвідчення особи) комусь в руки безвідповідально,бо це ваша ВЛАСНІСТЬ,а тим паче незнайомим людям в формі.То як вони можуть виписати повістку.Ідентифікувати особу може поліцейський,але тільки в межах повноважень(Постанова КМ).Але передавати ваші дані третій особі(у військовій ніби формі) заборонено.То як вони можуть виписати повістку на вулиці ,чи в громадському місці,як???Немає в них ніяких електронних баз,дармоїди,роками штани протирали і нічого не зробили.
Інкогніто до Правда Показати IP 24 Лютого 2023 11:33
Запакують і хрюкнути не встигнеш. Вони їхати під кулі точно не хочуть, а ти як миленький поїдеш,як тернопольский хлопака, без навчання і на передок.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2023 10:24
Через рік війни нарешті почали ходити по курортах і нічних клубах і виловлювати тих бугаїв, ато тільки села та спальні райони кошмарили.
Правда Показати IP 24 Лютого 2023 10:30
Пункт 7,наказу коменданта,ще раз КОМЕНДАНТА перевірки документів;розшук,викликає підозру вчинення правопорушення,на місці вчинення правопорушення,спец. режим обєкта,великий підозрілий вантаж,зовнішні ознаки або дії-зброя,наркотичні засоби.Ну ось і все.Читайте законодавство і дотримуйтесь його навіть зараз в цей важкий і складний для нашої країни час.
Ліна Показати IP 24 Лютого 2023 12:11
Цей бардак можуть зупинити матері загиблих!! Написати звернення до президента з вимогою,,вручати повістки всім дітям зятям,братам....держслужбовців!! Знайти людину,яка вміє надіслати звернення! Інакше скоро не буде по селах чоловіків!!
Максим Васильович Показати IP 26 Лютого 2023 03:56
Правильно роблять!!! Всіх хто здоровило і тих що за кордоном поховалися здоровили під юбками там сидять сцикуни теж сюди відправляйте і міліціонерів які (наші державні) штани протирають сидячи в телефоні в машині і нічого не бачать теж на передову і всіх держслужбовців дітей теж туди а не з пузами катаються пяні на крутих тачках і їх ніхто не баче (тіпа не баче) а не бідняків чи сиріт!!!
Ухилянт- cпокутуваль Показати IP 30 Березня 2023 04:50
всі з вязки з соцііуом! не для забеспечених і тут класифікація на 1 чи 2 -сортні - кому можливість користатись благами - за короном з перевезенням через митницю до країн Європи . - А іншим захищати свої сімї , людей та батьківщину Україну. Нехай їх Бог берєже і матінка діва -Марія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus