USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Повна маячня»: Комаровський розкритикував боротьбу з коронавірусом в українських школах

26 Жовтня 2020 17:45
Заходи щодо стримування коронавірусу, які застосовуються в більшості українських шкіл, позбавлені логіки і здорового глузду, оскільки засновані на поширених упередженнях.

Таку думку висловив у своєму Telegram-каналі відомий лікар і блогер Євген Комаровський, передає УНІАН.

За його словами, різке зростання захворюваності коронавірусом відбудеться, ймовірно, з початком опалювального сезону, адже «ми традиційно протягів боїмося більше, ніж коронавірусу».

«Те, що в наших школах називається «заходами безпеки», це, в більшості випадків, з епідеміологічної точки зору, – абсолютна маячня. Діти в масках на прогулянках, закриті класи, які опромінюють ультрафіолетом, малюки, які миють руки з ранку до ночі...», – зазначив Комаровський.

«Я жодного разу не бачив, щоб мені (як глядачеві, – ред.) показали клас по телевізору і сказали: «Ось у нас відкрите вікно, провітрювання. Ось у нас термометр, ось – гігрометр». Люди не можуть додуматися, що в класі передусім потрібно організувати провітрювання, контролювати температуру і вологість повітря. Легше ж відмити гроші на масках, санітайзерах, на митті підлог хлоркою, на нещасних дітях в масках... вони в масках, поки на них камера дивиться, а потім знімають, щоб хоч трохи подихати», – продовжив він.

Лікар підкреслює, що організувати звичайне провітрювання приміщення дуже просто.

«Але якщо не дай Бог відкрили вікно, а потім у Васі – соплі, прибіжить його особливо розумна розлючена мати з криком: «що ж ви довели мою нещасну дитину і заразили її з вашим протягом коронавірусом!» – констатує фахівець.

Комаровський приходить до висновку, що політика щодо стримування епідемії в школах в кінцевому підсумку визначається страхами і упередженнями.

«Коли страхи батьків або переконаність батьків у тому, як треба піклуватися про здоров’я дітей, визначають політику держави і конкретної школи: у класі, вони вважають, потрібно поставити кварцову лампу і натопити гарненько», – підсумовує він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 27 Жовтня 2020 05:14
75% населення, в т.ч.батьків - дурники..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus