USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Пожежа на Канарах: площа займань збільшилася втричі

21 Серпня 2019 08:58
Понад 12 тисяч гектарів на іспанському курортному острові Гран-Канарія – у вогні. Полум’я вже розповсюдилося на природний парк Тамадаба, де ростуть одні з найстаріших соснових лісів острова.

На боротьбу зі стихією направили 16 літаків і вертольотів. На уражених вогнем територіях працюють 700 пожежників та 200 військових, повідомляє 24 канал.

Поки їм не вдається взяти під контроль займання. Швидкому поширенню вогню сприяє суха, спекотна погода та потужний вітер.

«Без сумнівів, це – найбільший інцидент в Іспанії цьогоріч. Треба бути дуже обережними. Ті показники, які ми реєструємо, значно перевищують більшість, зафіксованих за останні п’ять років,» – прокоментував Луїс Планас, міністр сільського господарства Іспанії.

За словами синоптиків, ситуацію може полегшити зниження температури. Але чекають його лише наприкінці тижня.
Влада запевняє, що вогонь наразі не загрожує знаменитим курортам Гран-Канарія. Поки що пожежа не дісталася житлових районів, до узбережжя ще далеко. Проте у зоні небезпеки опинилося 40 поселень всередині острова. Звідти евакуювали понад дев’ять тисяч людей.

«Ми такого ніколи не бачили. Мені 55 років, на моїй пам’яті не ставалося подібних катастроф», – розповів один із місцевих жителів.

Вогонь загрожує не лише людям, а й місцевому природному заповіднику Тамадаба, де росте найстаріший на острові сосновий ліс. Дерева там уже палають. І суха вітряна погода лише сприяє швидкому поширенню вогню.

Зауважимо, пожежі на Гран-Канарії почалися
у суботу, 10 серпня
. Пожежникам не вдається приборкати вогонь через велику територію, на яку він поширився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus