USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пожежа у таборі «Вікторія»: незалежна експертиза не збігається з державною

14 Березня 2019 15:07
За висновками незалежних міжнародних експертів щодо трагедії у одеському таборі «Вікторія», яка сталася півтора року тому, причиною пожежі став залишений увімкнений кип’ятильник і грубі порушення під час будівництва, пише ТСН.

Фахівців власним коштом винайняли батьки загиблих дітей. За їхньою версією, пожежа почалася в кімнаті керівниці танцювального ансамблю «Адель» на першому поверсі. За законом, дерев’яні корпуси табору мали бути винятково одноповерховими, натомість в них було два поверхи. Це порушення проектувальників стало однією з причин, чому дітей не встигли швидко евакуювати з охопленого вогнем будинку.

«Ми отримали результати експертизи, яку провели державні служби. Яка нічого не встановила. І тоді вже стало зрозуміло, що цю справу ніхто розслідувати не буде», – пояснює батько загиблої Софії Мазур, чому були вимушені звернутись до незалежної експертизи.

Нині батьки загиблих вимагають, щоб справу дорозслідували, враховуючи цю експертизу, та покарали усіх причетних до трагедії.

«На сьогодні у нас інформація, що прокуратура робить все для того, щоб якимось чином визнати цю експертизу недійсною або її дискредитувати з огляду на ті висновки, які дали за наслідками своєї роботи», – заявила адвокат Оксана Муравська.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 вересня в дитячому таборі «Вікторія» згоріла двоповерхова дерев’яна будівля, де відпочивали учасники танцювального ансамблю «Адель». Внаслідок пожежі загинули троє дітей, ще двох було госпіталізовано.

Як повідомлялося, 24 липня Київський райсуд виніс ухвалу про об’єднання кримінальних проваджень стосовно екс-директора табору «Вікторія» Саркісяна та його заступниці Ланіної, яким інкримінують злочинну недбалість, що призвела до пожежі й загибелі трьох дітей, та махінації з зарплатами співробітників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus