USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пожежа в Кемерові: губернатор області подав у відставку

1 Квітня 2018 09:28
Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв, де під час пожежі у торговому центрі загинуло 64 особи, подав президенту Росії прохання про відставку.

Про це він заявив у неділю, 1 квітня, повідомляє Deutsche Welle.

"Сьогодні, зараз хочу сказати вам, я подав президенту Російської Федерації прохання про відставку. Вважаю для себе правильним, усвідомленим, єдино вірним рішенням, тому що з таким важким тягарем на посаді губернатора, ну не можна, морально не можна", - заявив він. Тулєєв обіймав посаду голови адміністрації Кемеровської області з 1997 року.

Нагадаємо, внаслідок пожежі в ТРЦ "Зимова вишня" 25 березня в Кемерові загинуло 64 особи, з яких понад 40 - діти. За даними слідства, до трагедії призвело грубе порушення правил пожежної безпеки. Слідство також виявило, що торговельно-розважальний центр спорудили самовільно й без відповідних дозволів. Порушено кримінальну справу за статтями: заподіяння смерті з необережності, порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб, а також надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки.

Через пожежу було заарештовано керівницю інспекції державного управління держбуднагляду Танзалію Комкову, гендиректорку ВАТ "Кемеровський кондитерський комбінат" Юлію Богданову, техдиректора ТРЦ Георгія Соболєва, керівницю центру Надію Судденок, керівника та співробітника компанії "Системний інтегратор" Олександра Нікітіна та Ігоря Полозиненка, а також охоронця Сергія Антюшина, який не ввімкнув систему сповіщення про пожежу.

31 березня на кладовищі в Кемерові виявили понад сто свіжих дитячих могил - така кількість захоронень різниться від офіційних даних щодо загиблих у торговому центрі дітей.

Українського пранкера Микиту Кувикова, відомого в мережі як Євген Вольнов, оголосили в міжнародний розшук через заяви, що під час пожежі в ТЦ «Зимова вишня» в російському Кемерово загинули близько 300 осіб.

До слова, житель Кемерово Ігор Востриков, який втратив в пекельній пожежі в ТЦ "Зимова вишня" сестру, жінку та 3-х дітей, раптово передумав критикувати путінський режим. Він виступив з хвалебною одою на адресу російського лідера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікавтесь краще Показати IP 1 Квітня 2018 13:06
кількістю загиблих і поранених наших хлопчиків на Донбасі. Оце біда і проблема!!!!! Та кількістю дітей, які без батьків залишились. А не всякою....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus