USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Пожежники, медики, рятувальники: у «Тивері» виховуть «універсальних солдатів»

3 Жовтня 2018 22:11
При виникненні загрози життю людина повинна швидко зорієнтуватися та зібратися з думками, аби не виникла паніка та не загинуло ще більше людей. Як поводитися у таких випадках вчать у громадській організації «Школа безпеки та виживання» «Тивер». Під час чергового візиту у Ківерцівський район сюди завітала і народний депутат Ірина Констанкевич.

Занедбане приміщення колишнього будинку культури тиверці зуміли перетворити на справжню школу для навчання, коли ж будівлю передали у користування громадської організації, то вона нагадувала звалище. Разом із батьками вихованців вдалося довести його до ладу, повідомляє прес-служба нардепа.

У «Тивері» кажуть, що їм неабияк поталанило, адже приміщення високе, завдяки цьому тут вдалося встановити великий скеледром, а вихованці тут вчаться підкорювати висоти та рятувати людей.

Вихованці школи безпеки та виживання» «Тивер» - призери всеукраїнських та міжнародних змагань, кажуть, що не зупинятимуться на досягнутому, адже прагнуть підкорити нові висоти.

Окрім скеледрома тиверці облаштували на території, просто неба, навчально-тренувальний майданчик. Тут вчать, як боротися з вогнем, діяти під час пожежі. Окрім цього вихованці закладу знають, як поводитись під час хімічної та газової атаки, дітей навчають виживати та рятувати потерпілих, а в наданні першої медичної допомоги вони не поступаються справжнім професіоналам.

Координатор ГО «Школа безпеки та виживання дітей «Тивер» Ольга Стаценко розповідає, що знання, здобуті тут, їй вже доводилось використовувати на практиці.

Попри все, роботи у приміщенні, де розташовуються тиверці дуже багато, тому без допомоги благодійників не обходяться. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» вже допоміг встановити скеледром та придбати спортивну форму. Зараз потрібно вирішити проблему з опаленням приміщення, адже незабаром зима і займатися там стане неможливо.

Ірина Констанкевич переконана, що таким громадським організація потрібно допомагати, адже такі ініціативи потребують підтримки.

«Приємно, що у «Тивері» виховують у дітях працелюбність, чесність, відвагу, дисциплінованість, здатність приходити на допомогу. Можна з впевненістю сказати, що на Волині підростає гідна зміна юних рятувальників, які в будь-яку хвилину зможуть запобігти, врятувати, допомогти», - зауважила нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus