USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Це жахлива помилка, – прем’єр Британії про реакцію Заходу на вторгнення РФ в Україну в 2014 році

15 Березня 2022 14:45
Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон назвав "жахливою помилкою" те, як колективний Захід відреагував на протиправну анексію Криму Росією у 2014 році та гібридне вторгнення на сході України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Telegraph.

"Захід тоді зробив жахливу помилку. Лідер РФ скоїв акт насильницької агресії та відібрав значну частину території суверенної держави - і ми дали йому залишитися з цими здобутками. Ми думали, що можемо якось повернутися до нормального стану справ", - констатує Джонсон.

Він зазначає, що після того торгівля з Росією не лише тривала, а й посилювалася, а європейські країни стали ще більш залежними від російського газу.

"І коли він вирішив почати свою жорсткоку війну проти України, він знав, що світу буде дуже важко покарати його - він знав, що створив цю залежність. Тому він дозволяє собі бомбардувати пологові будинки. Тому відчуває, що може невибірково обстрілювати родини, що втікають від війни. Бомби падають, а ціни на нафту й газ злітають ще вище - що означає ще менше грошей у вашій кишені і ще більше - у Путіна.

Так не може тривати. Світ не може постійно жити в такому шантажі. І доки Захід буде економічно залежним від Путіна, він може і буде використовувати цю залежність. Тому ця залежність повинна припинитися - і вона припиниться", - наголошує Джонсон.

Прем’єр Британії зазначає, що велетенські російські запаси енергоресурсів одночасно є і силою, і слабкістю Путіна, тому що "більше у нього фактично нічого немає" з того, що можна було б успішно експортувати, і якщо Росію залишити без прибутків від продажу нафти й газу, це створить для неї значні проблеми.

"США вже оголосили ембарго на імпорт російської нафти. Британія зробить це саме. ЄС домовився відмовитись від російських енергоресурсів якнайшвидше. І ми будемо максимально співпрацювати з ними та усіма прихильниками вільного світу, щоб діяти спільно і спростити цей перехід для всіх нас", - зазначає Борис Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОСТАННІ ЗІТХАННЯ ПУТІНА: ЯК ЕМБАРГО НА НАФТУ І ГАЗ ПОХОВАЄ РОСІЙСЬКУ ЕКОНОМІКУ

Прем’єр зазначає, що основою цієї стратегії мають стати відновлювані джерела енергії та анонсував Стратегію британської енергобезпеки, яку планує презентувати пізніше цього місяця - щоб зробити Британію "більш самодостатньою та незалежною від примх таких задирак як Путін".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus