USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Борис Джонсон пішов з поста міністра закордонних справ Британії

9 Липня 2018 19:19
Борис Джонсон пішов у відставку з посади міністра закордонних справ Великої Британії, ставши третім міністром за 24 години, який покинув уряд.

Про це пише The Guardian.

"Сьогодні вдень прем'єр-міністр прийняв відставку Бориса Джонсона як міністра закордонних справ. Його заміна буде оголошена найближчим часом. Прем'єр-міністр дякує Борису за роботу", - заявив прес-секретар Даунінг-Стріт.

Прем'єр-міністр досягла компромісу зі своїм глибоко розділеним Кабінетом міністрів на зустрічі в п'ятницю, але після консультацій з друзями і союзниками Джонсон вирішив, що не може просувати плани Терези Мей щодо Brexit.

Він сказав, що нова урядова стратегія співпраці Британії з ЄС після Brexit - це "спроба зробити з лайна цукерку".

Раніше стало відомо, що 9 липня пішов у відставку міністр з питань Brexit Девід Девіс та його заступник Стів Бейкер. Девіс вважає, що Тереза Мей йде на значні поступки Брюсселю.

Новим міністром у справах Brexit став Домінік Рааб, повідомляє «Інтерфакс». Раніше він обіймав посаду міністра юстиції і міністра житлового будівництва.

Великобританія вийде зі складу Євросоюзу 29 березня 2019 року. Після цього настане перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.

Британці висловилися за вихід країни зі складу ЄС на референдумі в червні 2016 року, підтримавши його 52 відсотками голосів. Опозиційні британські політики, налаштовані проєвропейськи, вимагають провести повторний референдум, посилаючись на те, що багато британців в 2016 році не усвідомлювали всіх наслідків свого рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus