USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прем'єр Грузії звинуватив Саакашвілі в плануванні вбивств опозиціонерів

4 Жовтня 2021 08:44
Прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Міхеїл Саакашвілі і його команда планували вбивства опозиціонерів.

Таку заяву він зробив в ефірі телекомпанії «Імеді», пише ТСН з посиланням на Sputnik Georgia.

За інформацією спецслужб, Саакашвілі хотів організувати провокацію на акції в Тбілісі.

«Їх план був такий: під час кульмінації та мобілізації близько 10 тисяч осіб, і, напевно, вони змогли б цього досягти, поліції довелося б затримати Саакашвілі та, можливо, використовувати спецтехніку. І в цей час однією з версій розглядалося вбивство в метушні кількох опозиційних лідерів... Це було однією з версій їхнього плану з метою делегітимізації нашого керівництва, за кордоном би показали, як тут вбивають опозиційних лідерів. І тоді б вони зажадали відставки уряду і призначення позачергових виборів», – заявив Гарібашвілі.

Читати ще: Політ камікадзе. Чому партія Саакашвілі зазнала поразки на виборах і що тепер з ним буде

Гарібашвілі зазначив, що лідер «Єдиного національного руху» Ніка Мелія не підтримав цю ідею.

Тим часом Ніка Мелія анонсував на своїй сторінці в Facebook акцію на підтримку Саакашвілі.

Мітинг «Свободу Міші» збираються провести в замку Руставі 4 жовтня, о 15:00.

1 жовтня Саакашвілі затримали в Грузії. Пізніше стало відомо, що його помістили в пенітенціарну установу. Він сказав, що вважає себе політичним в’язнем, і оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук – він не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув’язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

Глава правлячої партії Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що колишній президент країни Міхеїл Саакашвілі готував державний переворот. Кобахідзе розповів, що Саакашвілі затримали в Грузії в рамках заздалегідь спланованої секретної операції.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася помилувати його. Вона додала, що їй було неприємно бачити, як колишнього президента заарештовували на камери, але цього «вимагало верховенство закону».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 4 Жовтня 2021 12:05
Сценарій Майдану?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus