USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Прем’єр Канади вважає дії РФ в Україні геноцидом

14 Квітня 2022 09:03
Прем'єрміністр Канади Джастін Трюдо вважає, що російську агресію проти України правильно називати геноцидом.

Як повідомляє Європейська правда із посиланням на AFP , таку заяву він зробив під час спілкування із журналістами у Квебеку.

«На мою думку, абсолютно правильно, що все більше людей використовують слово геноцид у зв'язку з тим, що робить Росія в Україні, та з тим, що робить Володимир Путін», – заявив Трюдо.

Таким чином, він став другим західним лідером, який назвав нинішні дії РФ геноцидом.

Днем раніше президент США Джо Байден зробив подібну заяву під час виступу в Айові. Зокрема, президент США зазначив, що Путін намагається «стерти навіть ідею бути українцем».

Читати ще: В Європарламенті звинуватили РФ в геноциді українців і закликали позбавити права вето

Натомість президент Франції Еммануель Макрон відмовився назвати дії Росії в Україні геноцидом. «Я буду обережний із такими термінами сьогодні, тому що ці два народи [росіяни та українці] – брати», – зазначив він.

Остання заява викликала гостру відповідь українського МЗС.

«Україна та Росія історично близькі з об’єктивних причин, але міф про два братні народи Росії та України почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі в 2014 році. Тоді російські «брати» нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за вісім років вбили 14 тисяч українців. Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому», – заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

У МЗС наголосили, що братній народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить старших людей та не знищує будинки іншого братнього народу.

«До звірств проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги. Наразі немає ані моральних, ні реальних підстав вести розмови про «братні» зв’язки російського та українського народів», – йдеться у заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus