USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Європарламенті звинуватили РФ в геноциді українців і закликали позбавити права вето

5 Квітня 2022 13:22
Воєнні злочини росіян у Бучі є геноцидом українського народу, оскільки людей убивали за етнічною ознакою належності до українців. Росія як організатор геноциду має бути позбавлена права вето в ООН.

Про це в коментарі Guildhall заявила депутат Європейського парламенту, ексміністр оборони Литви Раса Юкнявічене, пише УНН.

«Те, що росіяни зробили у Бучі – це геноцид українського народу, я саме так це називаю. Так, це юридичний термін, і ми маємо пройти довгі юридичні процедури, щоб визнати це, але я як політик політично оцінюю це (геноцид – ред.), я стежу за моторошними наративами в російських пропагандистських програмах щодо України. Вбивали людей саме за те, що вони українці, прикриваючись фальшивим наративом про нібито «фашистів» та «нацистів» в Україні, ці вбивства мають характер геноциду, адже вбивали людей саме за належність до українців», – заявила політик.

Читати ще: Людям відрубували кінцівки, жінок ґвалтували: Зеленський побував у Бучі й назвав звірства окупантів геноцидом

«Я підтримала б позбавлення Росії право вето в ООН як організатора геноциду в Україні, але на даний момент ми всі заручники процедур всередині ООН, це не так легко зробити, адже Росія має спеціальний статус. Це паралізована структура, адже така жорстока держава, терористична держава не може бути згідно принципу (принципу ООН – ред.) у Раді Безпеки ООН», – підсумувала депутат Європарламенту Раса Юкнявічене.

Як повідомлялося раніше, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства російськими військовими цивільного населення. 1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах поховали 280 людей.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що із звільненої від російських загарбників території Київської області вивезено 410 тіл убитих мирних жителів.

В офіційній заяві Європейського Союзу йдеться, що масові вбивства у Бучі будуть вписані до списку звірств у Європі. Відповідальність несе влада РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 5 Квітня 2022 15:36
рашистам взагалі не місце в цивілізованому світі. мордору і печер вистачить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus