USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Премʼєр Угорщини виступив проти початку переговорів про вступ України в ЄС

10 Листопада 2023 12:01
Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти переговорів щодо членства України в Європейському Союзі та додав, що це «чітка позиція».

Про це пише Бабель з посиланням на Reuters.

У грудні цього року лідери країн ЄС вирішать, чи приймати рекомендацію Єврокомісії та чи запрошувати Київ розпочати переговори про членство, коли Україна виконає всі умови. Будь-яке таке рішення вимагає одностайності 27 членів блоку, тому позиція Угорщини може стати перешкодою.

За словами Орбана, суперечка із Брюсселем щодо мільярдів євро коштів ЄС, виділення яких для Угорщини призупинили через проблеми з верховенством права, не вплине на позицію щодо початку переговорів з Україною.

«Переговори про членство не повинні починатися – це чітка позиція Угорщини. Я хотів би чітко зазначити, що відмова Угорщини від початку переговорів з Україною про членство в ЄС не є предметом бізнес-угоди... Це не може бути повʼязане з питанням коштів, які Угорщина має право отримати», – сказав Віктор Орбан.

Також в уряді Угорщини заявили, що ЄС не має розпочинати переговори про членство з Україною через невиконання нею умов, пише «Європейська правда» з посиланням на Telex, який цитує голову адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергея Гуйяша.

Він стверджує, що Україна «не відповідає необхідним умовам, вона не відповідала їм до війни і відтоді не наблизилася до них».

«Ми солідарні з Україною, ми завжди засуджували російську агресію і надавали значну фінансову підтримку та гуманітарну допомогу, але це не змінює того факту, що Україна не виконала умови для переговорів з ЄС...чи то обіцянки щодо національностей, чи то Копенгагенські критерії, чи то ситуація з корупцією», – стверджує представник Орбана, якого цитує також Magyar Nemzet.

Говорячи про допомогу Україні, яка зараз воює проти РФ, представник адміністрації Віктора Орбана сказав, що ЄС потребує нової стратегії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 11 Листопада 2023 10:02
Розумно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus