USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нова підозра: президент «Мотор Січі» Богуслаєв фінансував «ДНР»

1 Лютого 2023 10:52
Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють в роботі на агресора і оголосили йому нову підозру.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації «ДНР». Зокрема, через сплату «податків» та «зборів» у бюджет цього квазіутворення.

Серед іншого, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої «ДНР» (Сніжнянський машинобудівний завод –ред.). Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу РФ.
Встановлено, що через оборудку «бюджет» терористичної організації «ДНР» отримав понад 290 млн російських рублів (близько 140 млн гривень) у вигляді «податків» від реалізації авіапродукції для потреб росіян.

Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань РФ, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На підставі цих доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили очільнику промислового гіганта про нову підозру – в сприянні діяльності терористичної організації.

Крім цього під час нових обшуків правоохоронці виявили більше двох десятків медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва РФ.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, за матеріалами слідчих Служби безпеки накладено арешт на все майно президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва і начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства. Їх обох підозрюють у роботі на агресора.

Читати ще: Арештований директор «Мотор Січі» приховував нерухомість в Москві

Раніше повідомлялося, що Богуслаєв ще від 2000 року мав російське громадянство. Відтоді він чотири рази обирався народним депутатом і був членом Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони, що передбачало отримання доступу до державної таємниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus