USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Президент хоче повністю контролювати антикорупційний суд, – нардеп

23 Травня 2018 18:38
Вище керівництво держави свідомо відкладає ухвалення закону про антикорупційний суд (проект закону № 7440 «Про Вищий антикорупційний суд»).

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо TV» заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич., йдеться на сайті УКРОПу.

«На вирішення цього питання з великим нетерпінням чекає все суспільство. Це ще один лакмусовий папірець, випробування яким має пройти парламент. Складається враження, що ці процеси відтерміновуються, і це дійсно прикро», – заявила Ірина Констанкевич.

За словами нардепа, президент Петро Порошенко хоче особисто формувати кадровий склад антикорупційного суду. Таким чином, майбутній орган може стати повністю підконтрольним владі, так само як і нещодавно «реформований» Верховний Суд. З іншого боку, керівництво держави боїться втратити фінансову підтримку міжнародних донорів, які можуть припинити кредитування України у разі ухвалення президентської редакції законопроекту про антикорупційний суд.

«У цій боротьбі переможуть гроші, адже жадоба до збагачення – це те, що керує вчинками багатьох наших топ-чиновників. Дуже прикро, що заручником ситуації стає український народ», – зазначила укропівка.

Нагадаємо, реформовану судову систему вважають абсолютно політично незалежною лише 2% українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 23 Травня 2018 19:02
а може того президента вигнати с"аною мітлою, а посаду скасувати взагалі ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus