USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Про пільги чи посвідчення тоді ніхто не думав, - луцькі прикордонники

20 Березня 2015 18:08
Луцьким прикордонникам вручили посвідчення учасників бойових дій. Визнання їхньої роботи перед державою отримали 85 волинських охоронців кордону.

Вручення посвідчень учасника бойових дій відбулося сьогодні, 20 березня в стінах штабу Луцького прикордонного загону. Це - ті службовці, які ще минулого року їздили у відрядження на східні рубежі нашої держави.

Нагадаємо, у 15 серпня 2014 року лучани зустрічали луцьких прикордонників. Вони виконували завдання на території Луганської та Донецької областей.

Тоді на Волинь прибули 59 прикордонників. Окрім цього, 11 бійців перебували на той час на лікуванні у Києві. Двох прикордонників Луцького загону, на жаль, рідні так і не дочекалися живими, ними були Сергій Гулюк та Сергій Киричук . Присутні на урочистостях вшанували полеглих побратимів хвилиною мовчання.
З-поміж тих прикордонників, які повернулися на Волинь 15 серпня, був і молодший сержант Євгеній Дмитрук. Його підрозділ певний час стояв на пункті пропуску Маринівка.
«Ми повернулися 15 серпня. Під час проходження служби на сході країни втратили двох бійців. Сподіваюся, що більше ні в кого не буде втрат», - розповів він.

Власне, на одному місці прикордонники не залишалися. «Були переїзди, але ми виконали на 100% поставлені завдання із захисту кордону України», - пояснив прикордонник.

А ось згадувати події тих днів, навіть через півроку, службовець відверто зізнався: не хочеться. Каже, було важко. Прийшовши у 2007 році служити в загін, ніхто й уявити не міг, де і в яких обставинах може опинитися. «Навіть в страшному сні не насниться», - згадує Євгеній і додає: «Якщо надійде наказ завтра вирушати знову туди, де постійні обстріли і небезпека, особовий склад готовий виконувати свою роботу».
Старший солдат Луцького прикордонного загону Олександр Стахів, своєю чергою, розповідає, що ті позиції, які захищав він зі своїми побратимами, й досі утримуються.
«Про пільги чи посвідчення тоді ніхто не думав. Першою чергою, було головне: виконання службових обов’язків. Було одне: вижити самому, захистити свої рубежі і не дати ворогові проникнути на Україну. Ми 2,5 місяці перебували в районі Луганська. Постійно передислоковувалися, відтісняли ворога. Були в декількох населених пунктах, які знаходяться на самому кордоні України, а до кордону з Росією залишалося 300 метрів. І ми утримували свої позиції. Спілкуючись з нашими службовцями, які зараз там, переглядаючи новини, дізнаємося, що ці позиції утримуються до цих пір», - розповідає він.

Власне, посвідчення учасника бойових дій – не просто документ. Для прикордонників, кажуть вони, це - визнання, подяка від українського народу за те, що вони були там і здійснювали свою роботу. Адже не раз вони опинялися у небезпечних ситуаціях, потрапляли під обстріли, напади.
«Але всі, хто там перебував, з честю і гордістю виконали свою роботу, свій обов’язок перед українським народом», - додає Олександр Стахів.

Всього посвідчення учасника бойових дій сьогодні отримали 85 службовців Луцького прикордонного загону. Однак ще частина луцьких прикордонників досі залишається в найгарячішій точці нашої країни. Нагадаємо, туди вони поїхали на новій «броні», яку нещодавно їм передали.

Вручаючи своїм підлеглим посвідчення, начальник Луцького прикордонного загону підполковник Олександр Мейко зауважив, що він пишається такими підлеглими.
«Приємно бачити в залі справжніх захисників вітчизни, які з честю і гідністю виконали свій обов’язок на східних рубежах нашої держави. Мені приємно бачити всіх вас, бо всі ви заслужили цю подяку і стали учасниками бойових дій. Хочеться подякувати всім, за те, що ви в складний для країни час з гідністю виконали свій військовий обов’язок», - зауважив він.

Вручав посвідчення разом з начальником прикордонного загону і голова ветеранської організації прикордонників генерал-лейтенант Аркадій Яворський. Він додав до сказаних слів, нинішній захід - це один з позитивних моментів, в тих подіях, які відбуваються на сході країни. З його слів, наразі посвідчення учасників бойових дій видані 12 тисячам українців.
«Серед вас є учасники першого і другого підрозділів, які виконували завдання на сході України. Два наших формування зараз там виконують свої обов’язки. Я хочу подякувати вам за виконання вами мужньо, професійно і патріотично завдань,які стояли перед вами. І бажаю вам і вашим сім’ям, щоб в цілому в Україні все було гаразд», - зауважив він. Також він подякував і ветеранам-афганцям, які також служили у Луцькому прикордонному загоні і передали свої знання і вміння наступникам – луцьким прикордонникам.

Слова вдячності за виконану роботу для прикордонників звучали і від представників обласної та міської влади. Дякуючи за роботу, радник голови ОДА Борис Кондратюк та заступник Луцького міського голови Юрій Вербич пообіцяли й надалі всіляко допомагати прикордонникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus