USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Продуктове марнотратство: споживачі викидають у смітник 17% харчів

5 Березня 2021 18:13
Упродовж тільки 2019 року близько одного мільярда тонн або 17 відсотків усіх харчових продуктів, придбаних приватними споживачами у світі, опинилися на смітнику.

Такі дані містить оприлюднена 4 березня спеціальна доповідь ООН, пише Кореспондент.

Як зазначається в дослідженні, в цю статистику потрапили тільки ті продукти харчування, котрі викинули як непотріб з осель, ресторанів, магазинів роздрібної торгівлі та з інших продовольчих магазинів. За даними авторів доповіді, така кількість викинутих продуктів значно вища за ті цифри, що наводилися раніше.

Така ситуація з продуктовим марнотратством спостерігається на тлі того, що лише того ж 2019 року близько 700 мільйонів людей у світі хронічно недоїдали, констатують в ООН. «Досі харчові відходи розглядалися як проблема багатого світу», – сказала співавторка доповіді Клементіна О’Коннор, котра є експерткою з питань харчування Програми ООН з довкілля. Однак, за її словами, доповідь показала, що харчові відходи окремих домогосподарств є глобальною проблемою. Загалом із 121 кілограма продовольства, що викидається на душу населення, більше половини – 74 кілограми – викидається домашніми господарствами, йдеться в доповіді.

Доповідь зосереджена винятково на тому, що відбувається з харчовими продуктами на рівні споживача, й у ній не розглядається ситуація з харчами, які втрачаються або викидаються в процесі виробництва, зберігання або розподілу.

«Якби втрата продовольства і відходи були рівнозначні країні, то вона стала б третім за кількістю емітером парникових газів на планеті», – сказав один із співавторів доповіді Річард Своннелл.

Питання про харчові відходи буде розглянуть також на першому саміті ООН з продовольчих систем, який пройде у вересні або жовтні. Одна з цілей ООН в галузі сталого розвитку спрямована на скорочення вдвічі до 2030 року глобальних харчових відходів на душу населення в роздрібній торгівлі й на рівні споживачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus