USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура пояснила, чого захищає радянську символіку

6 Січня 2012 18:12
Луцька прокуратура опротестувала рішення міськради про заборону тоталітарної символіки, бо це рішення порушує конституційне право громадян на вільний вибір використання символік і прапорів під час зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також право політичних партій використовувати власну символіку, яка містить окремі елементи, ідентичні радянській.

Про це 6 січня повідомила прес-служба прокуратури області.

Прокуратура міста опротестувала рішення Луцької міської ради №9/1 від 20 квітня 2011 року про заборону використання радянських прапорів та символіки під час масових заходів в обласному центрі Волині.

Як ідеться у повідомленні прес-служби, пункт 2 цього рішення, який і забороняв використовувати цю символіку, суперечить вимогам Конституції України, частині 3 статті 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті18 Закону України «Про об'єднання громадян», статтям 1 та 2 Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

Бо, мовляв, порушує конституційне право громадян на вільний вибір використання символік і прапорів під час зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також право політичних партій використовувати власну символіку, яка містить окремі елементи, ідентичні радянській.

«Минулоріч такі ж акти прокурорського реагування на аналогічні незаконні рішення органів місцевого самоврядування задоволені у Івано-Франківській та Львівській областях», - зазначає прес-служба облпрокуратури.

Нагадаємо, що протест Луцька міськрада розгляне під час позачергової сесії 10 січня.

Ще 20 квітня 2011 року депутати заборонили використовувати у Луцьку радянську символіку та прапори. Це питання викликало жваві дискусії у залі сесійних засідань та під стінами міської ради, де на пікет зібралися комуністи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Саня Показати IP 6 Січня 2012 18:30
А я вот хочу под свастикой на митинги ходить...Прокуратура я так понимаю меня поддержит?
Лучанин до Саня Показати IP 7 Січня 2012 02:42
И поддержит, и отведет куда надо, и поможет сесть!
Хатуль Мадан до Саня Показати IP 7 Січня 2012 10:13
виходить, маєте повне право. прокуратура одобряэ.
ЗНАК до Саня Показати IP 7 Січня 2012 19:55
Уся плутанина у тому, що забороняючи, чи дозволяючи використовувати ті чи інші атребути, неправильно іх називаючи, прославляють іх. У держави є тільки три СИМВОЛИ: 1.Герб, 2.Гімн, 3.Прапор. Все інше є знаками. Правельно говорити: заборонити чи дозволити ЗНАКИ, які означають радянський лад. І тут стае усе зрозуміло. При радянському ладі тако ж було лише три символи Прапор,герб, гімн. Радчнської держави нема. І її бувші символи перейшли у категорію знаків. Партії мають прапор, але він не символ-він знак. Ознака цієї і тільки цієї партії. Організації мають свої знаки. Вони не є символами.
serafim Показати IP 6 Січня 2012 19:53
Якщо кожна міська рада в Україні почне приймати рішення незважаючи на Конституцію України,то завтра держава перетвориться на бардак.Закон треба поважати!Прокуратура права!
Хатуль Мадан до serafim Показати IP 7 Січня 2012 10:13
прокуратура неправа по замовчанню. замість того, щоб ловити злочинців, прокурорська, ментівська і суддівська братія сама кришує злочини або здійснює їх. якби повернулися радянські часи, на які це бидло фапає, їх перших відправили б до сибіру чистити сніг. це називається імітація бурної діяльності, панове. от якби пару депутатів чи чиновників адміністрації засудили - я б аплодував їм стоячи. а так... буря в склянці води.
Лучанка Показати IP 6 Січня 2012 20:22
Ще б прокуратура розігнала міську раду, з депутатами. Може перестануть приймати бюджети, які недають людям жити
кононович. Показати IP 6 Січня 2012 21:18
Вот, что бывает когда пешки типа депутатов Луцкой "сильрады" пытаються "ВЕРШИТЬ"-недоумки.
кпу Показати IP 6 Січня 2012 21:20
Подарок на Новогодние праздники все жителям Волыни!!!
правда Показати IP 6 Січня 2012 21:33
Так и ходят Бандеры под родной свастикой и никто не воняет!
Олег Показати IP 6 Січня 2012 22:25
Наконец то прокуратура занялась делом и поставит на место недалёких ДУПУтатиков, господа занимайтесь канализацией - это ваш уровень. В политику лезть не ваш уровень...
111 Показати IP 6 Січня 2012 22:30
міська рада ніби то представляє місцеву громаду. і якщо на заході не люблять комуністів то якого ... вони сюди пруться. крім того, народ згідно конституції має владу, і делегує її представникам. в даному випадку депутатам. а прокуратура порушує це право.
Москаль Показати IP 6 Січня 2012 22:47
Для мене ця символіка символізує собою терор мого народу і мілйони не винних жертв, в тому числі моєї родини. Я глибоко сумніваюсь, що задовільняючи конституційні права свої громадян, Ізраїль дозволив би використовувати на мітингах нациську символіку. ГАНЬБА ПРОКУРОРУ - СТАЛІНІСТУ!
Мосалю до Москаль Показати IP 7 Січня 2012 20:26
Чого ганьбв прокуратурі? Якщо в тебе така дебільна думка то це не означає що вона у всіх одинакова. Не весь же Луцьк дебільний як і ти. Прокуратурі - РЕСПЕКТ, хай навчить депутатів Луцької сільради дотримуватись законів.
Bert O-Nill Показати IP 7 Січня 2012 01:44
Саня на 100% правий. Різниці між Гітлером і Сталіним немає. Хіба що вусами різняться. А наші старпери у владних кабінетах усе молодість згадують: як то релігію забороняли, потім політичні репресії проти тверезомислячих, боротьба з виноробством і підприємництвом. І коли вже вас Господь прибере з очей подалі, на Кубу чи Пн. Корею. Там вам і місце, прокурорнуті криволюби. Тільки у нашій країні одні й тіж суди виносять в однакових випадках різні рішення. Отака прокуратура, така влада такі ж люди, що цю владу обирають.
) Показати IP 7 Січня 2012 10:13
эта держава уже бардак...разве вы этого не заметили?
зaгрeб Показати IP 7 Січня 2012 11:06
Прокурaтурa нe способнa рaскрывaть сeрeзныe дeлa, поскольку тaм рaботaют нeкомпeтeнтныe и продaжныe люди.
Хатуль Мадан до зaгрeб Показати IP 7 Січня 2012 11:31
кеп?)))
ап Показати IP 7 Січня 2012 11:38
где все остальные коментарии?????????????????
Поліщук Показати IP 7 Січня 2012 11:41
Є Закон про заборону використання тоталітарної симовліки. Його ніхто не відміняв. У нинішнього Гаранта певне ще руки до цього не дійшли. То чому ж прокуратура керується тільки одними законами, на догоду нинішній постсовєцькій владі, а замовчує інші закони, які чітко виявляють ставлення громадян, нардепів, громадськості до тоталітаризму? Червоний прапор - це якраз і є символ тоталітаризму. Може, тому що нинішня влада симпатизує тоталітраним замашкам диктаторів - великих, стличних, і маленьких провінційних, яких на Волині розвелося хза два останні роки хоч греблю гати.
адольф Показати IP 7 Січня 2012 11:49
Правильно, тоталітарна символіка і фашистська символіка- не одне і те ж. підари хочуть заборонити серп і молот під яким ми жили,вірили, створювали матеріальну базу для майбутніх поколінь. Міськрада- це зборище піарщиків. які готові душу продати аби лишній раз пропіаритись. Прокуратори правильно зробили.
D до адольф Показати IP 7 Січня 2012 12:38
нік в тему
Тупому Поліщуку. Показати IP 7 Січня 2012 12:45
Я щось не поняв. Ти звідки взяв що червоний прапор є символом тоталітаризму? Хто таке визнав? Ну звичайно крім твогї тупої думки.
В.С. Показати IP 7 Січня 2012 13:42
А буде так як треба владі. Скільки б ви не писали
Хатуль Мадан до В.С. Показати IP 8 Січня 2012 10:07
ну так йоли пали! вибори скоро! нехай бандерівці з комуняками перегризуться, а то ще вийдуть разом - і Чивокуню з його бандою на нуль перемножать. раздєляй і властвуй)))
Олег Дмитрєв Показати IP 7 Січня 2012 16:07
Охрініти можна!
mel Показати IP 8 Січня 2012 10:08
Ще давайте Гітлеру пам"ятник поставимо, чим він гірше від Сталіна?... Шановні захисники комуністів сходіть в старе місто, до музичної школи. Гляньте на могилу розстріляних, зїздіть у Львів в тюрму "на Лонцького" , а будите у Вінниці запитайте, де стояли вагони зі спаленими засудженними в перші дні війни!..... А ще проїдьтеся по центральній Україні , по селах і подивіься на ті хрести для "односельців які загинули в голодомор"....Я був і бачив....Нацисти і комуністи, одна й та сама людоненастницька ідеологія.....Одне дивує. Чому комуняк, так р"яно російськомовні люди захищають? мало вони вам сала за шкіру залили ?
) Показати IP 8 Січня 2012 10:12
я вас помирю - между красным и нацистким флагами втулить ...голубой...
журналіст Показати IP 8 Січня 2012 12:09
Пркуратура відповідно повинна зняти заборону на використання нацистської символіки( і офіційно її дозволити) на тих будівлях ,які під час окупації гітлерівцями Волинської області, використовувалися нацистами як тодішні державні установи . Отож на будівлях у Луцьку та на будинках у райцентрах області які в 1941-1944 роках були філіями, або в яких розташовувалися відділення Рейхсбанку, комендатури, гестапо,військової комендатури вермахту,польової жандармерії,управліннями СС,казарми вермахту,військовими госпіталями вермахту та СС,районих управлінь гестпо .А для малограмотних і безграмотних юристів-правників зазначу- СССР і нацистська Нїмеччина дві тоталітарні країни керівники яких через бажання панувати світом розпочали Другу світову війну. Тож якщо дозволити правовими методами використання символіки неіснуючого СССР на території держави Україна,то відповно - дозволити використання символіки іншої теж неіснуючої тепер країни -гітлерівської Німеччини.
СМЕРШ- Журналюзі до журналіст Показати IP 8 Січня 2012 14:08
Шкода, що ти не жив в 40-роки. Тоді б тебе за твій розум гітлерівці зробили б редактором якоїсь місцевої газети "Німецька Волинь" от тоді б ти міг показати твій ьалант у всій красі. А зараз ... про тоталітаризм в СССР не треба, ніхто не оцінить твої потуги.
безграмотному журналысту. до журналіст Показати IP 8 Січня 2012 14:09
А хто забороняв носити фашистську символіку? Бери і носи, якщо саме ти понесеш, а то завтра луцька сільрада ще і ту символыку заборонить носити.
1 Показати IP 8 Січня 2012 16:53
Прокуратура глибоко радяґнська по суті та на 90%укомплектована дітьми радянської парт еліти та номенклатури.Окупанти народжують окупантів.
Изя Шнеерзон Показати IP 8 Січня 2012 21:33
А где коменты Волынской "Фарионши"-Анжелы Романовны-депутата и педагога. Кстати ее "висчитать" очень легко- по трем параметрам: -депутат -педагог -текст (патриото многословный) Берется список депутатов и очень быстро находишь творческую биографию бывшего директора сельского Клуба, учителя, журналиста из глухого Полесья. Лексика как у партлидера-Юлии Т. Понятная окраска "бело сердечная". Село –оно и в Африке село.
Изе Показати IP 9 Січня 2012 07:42
Повністю підтримую. Таким недолугим депутатам розповідати не важливо про що. Вони говорити будуть багато і самі. Аби тільки ніхто не спитував їх про доведені до стану"рухляті" ЖКХ, місцеві дороги,і інші обєкти соцкультпобуту міста. Вчора Вони займались Бендерою, сьогодні символіками а завтра дивись ціну на російський газ почнуть переглядати.
журналіст Показати IP 9 Січня 2012 13:41
шановному Смершу Дякую за визнання. Знову ж таки не плутайте "фашизм" з "націонал-соціалізмом" 1. Фашизм виник в Іспанії( Франко),в Італії( муссоліні) 2.Нацизм ( нацонал-соціалізм" виник в Німеччини ( Гітлер) та соціалізм в СССР(Маркс,Лєнін,Сталін). 2.Націонал-соціалізм та соціалізм надзвичайно схожі та в багатьох політичних момента споріднені течії( прошу ознайомитися з основними постулатами та хочаби зі Статутами цих політичних напряків. для того аби вести нормальну дискусію без образ один одного. Тоді Ви шановний Смерш і ваші колегі по дискусії дещо зрозумієте у визначенні терміну " тоталітаризм" ОК? А для роздумів надам коротки витяг з одніє з промов комуніста Г.Дімітрова, сподіваюся це наштовхне Вас на певні міркуванняашизм — ФАШИЗМ -это открытая террористическая диктатура наиболее реакционных, наиболее шовинистических, наиболее империалистических элементов финансового капитала… Фашизм — это не надклассовая власть и не власть мелкой буржуазии или люмпен-пролетариата над финансовым капиталом. Фашизм — это власть самого финансового капитала. Это организация террористической расправы с рабочим классом и революционной частью крестьянства и интеллигенции.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus