USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Прокурор не дозволяє віддавати землю облспоживспілці

19 Травня 2011 16:52
Прокуратура міста Луцька винесла протест на рішення Луцької міської ради від 5 травня, яким міськрада продовжила договір оренди земельної ділянки для Волинської обласної спілки споживчих товариств на 22 роки в обмін на зобов’язання спілки добудувати пішохідний міст над залізничними коліями у Луцьку.

Копію протесту прокурора надав депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Нагадаємо, 5 травня Луцька міська рада продовжила договір оренди земельної ділянки Волинській обласній спілці споживчих товариств на 22 роки.

Як йдеться у протесті прокурора, підписаному прокурором міста Луцька Сергієм Даніліним, прокуратура опротестувала пункт 3.8 рішення ради. Цим пунктом рада зобов’язала облспоживспілку погоджувати з радою розірвання договорів оренди торгових місць з підприємцями, якщо таке розірвання відбувається з ініціативи спілки.

Прокурор стверджує, що така вимога з боку міськради є незаконною. Адже Луцька міська рала не наділена повноваженнями погоджувати укладення, зміну, розірвання договорів в силу господарських правовідносин між суб’єктами підприємницької діяльності.

«Господарським кодексом України передбачено свободу підриємницької діяльності у межах, визначених законом. При укладенні господарських договорів сторони можуть визначати зміст договору на основі вільного волевиявлення…», - зазначає, зокрема прокурор.

Натомість депутат Андрій Осіпов каже, що ця норма, яка зобов’язує облспоживспілку погоджувати розірвання договорів, була внесена у рішення саме на його вимогу, і має на меті захищати права підприємців. У першопочатковому проекті рішення такої норми не було – каже депутат.

Тим не менше, прокурор вимагає привести у відповідність з вимогами законодавства згадане вище рішення міської ради. У протесті прокурора сказано, що цей протест зупиняє дію опротестованого рішення і підлягає обов’язковому розгляду у десятиденний строк після його надходження.

Згідно з документом, протест надійшов до Луцької міської ради 18 травня. Чергова сесія ради запланована на 25 травня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Реаліст Показати IP 19 Травня 2011 17:11
"Не долго музыка играла, не долго фраер танцевал"... Токарський рулить.
Сергій Павлович Показати IP 19 Травня 2011 17:43
Скоро цей Осіпов буде снитись Романюку в жахливих снах, молодець адвокат, ми за тебе вболіваємо. Підприємці розберуться, не тупі, і знайдуть підтримку справжніх депутатів. Ще не пізно... Бо біля міської ради стояли, зуб даю, працівники спілки. Хочете швидкої наживи, а розуму мало, то скоро люди розберуться...
Семен Показати IP 19 Травня 2011 18:15
Снести нах Луцк и создать один большой рынок!
Торговець Показати IP 19 Травня 2011 19:19
Отакої. Що ж получається, що прокурор захищає Горгута, а наші гарантії, які нам вибили депутати (Козюра, Осіпов, Ткачук) забирають??? Уявляю як Марта і Горгут радіють. Ніхто з них не думав за підприємців. В тому числі не думає і Ромамнюк. Одна надія на Осіпова, може він зможе поставити на місце цих сволот
знайка Показати IP 19 Травня 2011 23:54
та точно Токарський рулює-бо мріє про ласамий шматочок земелькі..ненажера)))
Василь Андрійович Показати IP 20 Травня 2011 00:00
Пане Осіпов, ви чинити абсолютно правильно. Не поступайтесь, будьте сильні і розумні. Хай вам щастить. Не переймайтесь через погані слова до вас. Усі бачать хто працює і хто дійсно вболіває за свою справу. Успіхів. Микола Ярославовичу - або дослухайтесь до Осіпова або добре готуйтесь до протистояння. Завдяки Осіпову і Романюку дивитись сесію дуже цікаво
Горгут Показати IP 20 Травня 2011 08:32
Осіпов у перші місяці своєї каденції показав себе дійсно фаховим юристом, але останнім часом він виглядає як низькосортний клоун. Багато галасу, а на виході нуль. Як слухняна Моська їде на поводу у Романа Бондарука. Нажаль...
Секретаріат Показати IP 20 Травня 2011 08:41
За того горлопана Осіпова сесії розтягуються на кілька днів. Замість того, щоб вірішувати негайні проблеми мешканців міста депутати повинні вислуховувати багатогодинний самозакоханий піар псевдо юриста.
Секретаріат Показати IP 20 Травня 2011 08:41
За того горлопана Осіпова сесії розтягуються на кілька днів. Замість того, щоб вірішувати негайні проблеми мешканців міста депутати повинні вислуховувати багатогодинний самозакоханий піар псевдо юриста.
Гага Показати IP 20 Травня 2011 10:12
вам мільйони вкрадені з бюджета дрібні справи? а сидіти на сесіях довго напевно депутатам нездарам важко, нічого сказати, тай показати певно теж нічого.
Goodimenko Показати IP 20 Травня 2011 11:22
суцільна маячня, від назви статті до незаконних пунктів договору. Прокурор не дозволяє віддати землю споживспілці. Як це стосується протесту на окремий пункт договору? ТОЧНО, прокурор зупинив дію всього рішення, а чому всього, якщо треба було зупинити в частині п.3.8 Договору? Сценарій такий: треба змінити пункт, але формально зупинено все рішення, тобто буде прийматись нове рішення, яке може вже і не прийнятись, бо було достатньо часу аби проплатити ключових депутатів.
Підприємець Показати IP 20 Травня 2011 12:10
ОСІПОВ.БОНДАРУК і БАЙЦИМ хочуть рейдерськи заволодіти землею Варшавського ринку,А Ф І Р У Г И,
Оксана Показати IP 20 Травня 2011 12:54
Це був один із методів захисту підприємців. Якщо цей пункт викинуть, то підприємці на Завокзальному та Варшавському ринку будуть кріпаками у Кандиби та Горгута
Анна Показати IP 20 Травня 2011 15:42
Осіпов впевнений юрист і розумний. Так тримати! А інші депутати, що ? Нема там розумних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus