USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Протестувальники у Тбілісі заблокували будівлю парламенту

18 Листопада 2019 09:42
Політики та частина учасників акції протесту провели ніч на території біля будівлі парламенту Грузії.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на «ИнтерпрессНьюс».

Це сталося після того, як 17 листопада тисячі людей вийшли на протест у Тбілісі із вимогою провести виборчу реформу.

Протягом всієї ночі на території біля парламенту було спокійно. Відбулися декілька дрібних інцидентів, які правоохоронці швидко зупинили. З усіх боків будівлі парламенту стоять намети.
Крім того, барикади з мішків з піском і залишками будівельних матеріалів влаштовані на вулицях Читадзе, Зубалашвілі і Чичинадзе та біля входів до парламенту, а з боку вулиці Чичинадзе парламентські ворота замкнені на замок.

На всій території біля парламенту залишаються правоохоронці, обмежено автомобільний рух.

За словами учасників акції, депутати не зможуть увійти в будівлю до тих пір, поки головна вимога протестувальників про проведення виборів за пропорційною системою не буде задоволена.

Нагадаємо, головні вимоги учасників протесту, який почався минулого тижня, – це проведення позачергових парламентських виборів за пропорційною системою, а також відставка уряду і зміна нинішнього складу ЦВК.

14 листопада на проспекті Руставелі під парламентом Грузії почалися протести після того, як депутати провалили голосування з реформи виборчої системи, яку пообіцяла провести влада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus