USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92

Дійшло до коктейлів Молотова і жбурляння яєць: протести в Грузії набирають обертів

7 Березня 2023 22:50
Учасники акції протесту біля парламенту Грузії, спровокованої прийняттям парламентом у першому читанні «російського закону», кинули в силовиків коктейлі Молотова.

Момент у прямому ефірі показав телеканал Mtavari, передає УНІАН.

Зіткнення з силовиками посилилися після того, як правоохоронці застосували щодо демонстрантів перцевий газ і водомети.

Внаслідок дій поліції є постраждалі. Їх фото опублікувала Студія Монітор. Медики надають демонстрантам першу допомогу.
Як пише SOVA, до місця проведення акції приїжджав призначений сьогодні омбудсмен країни Леван Іоселіані з метою оцінити, наскільки пропорційно застосовується сила щодо учасників протесту. Демонстранти кинули в нього яйце, воно потрапило йому в голову.

На місці продовжує перебувати безпрецедентна кількість правоохоронців, спецназ.
Як повідомляли, 7 березня парламент Грузії в першому слуханні прийняв скандальний «російський закон» або «закон про іноагентів». Йдеться про законопроект «про прозорість іноземного впливу». Його підтримала мінімально необхідна кількість депутатів – 76.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, виступаючи в ООН, заявила, що закон «буде вкрай шкідливим для демократичної трансформації» грузинського суспільства. Вона висловила свою рішучу незгоду з цим законопроектом.
Представники грузинської опозиції, НУО і журналісти, країни ЄС і США впевнені, що влада Грузії намагається перейняти російський досвід боротьби з «іноагентами» і створити в країні репресивний механізм. У Брюсселі заявили, що прийняття подібних законів несумісне з виконанням рекомендацій щодо набуття Грузією статусу кандидата в Євросоюз, а також з нормами і цінностями ЄС.

Напередодні розгляду закону під будівлею парламенту зібралися сотні громадян, незгодних з перспективною його прийняття. При спробі розігнати протестувальників силовики використовували газ і водомети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пес Патрон Показати IP 8 Березня 2023 07:41
грузини як і увесь Кавказ ніякий це не гордий народ це сцикуни
ПТН ХЛО Показати IP 8 Березня 2023 09:25
Всі грузини на майдан! Хто не скаче той москаль!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus