USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Протести у Білорусі: кількість загиблих зросла до трьох, – ЗМІ

10 Серпня 2020 14:41
У Білорусі протести переросли у масові криваві сутички. За інформацією правозахисників, жертвами заворушень у Білорусі вже стали троє людей. У госпіталях – десятки поранених. Влада це підтверджувати відмовляється.

Перший демонстрант загинув під колесами автозака, другого учасника акції до смерті забили бійці ОМОНу. Щодо третього постраждалого – то він помер після вибуху гранати, повідомляє 24 канал з посиланням на NEXTA.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела у військовому госпіталі, лише в цей заклад привезли після 22:00 17 цивільних поранених. Загалом у госпіталі перебувають 55 травмованих під час зіткнень. У багатьох – поранення гумовими гулями.

NEXTA публікує дані кількох поранених:

Валерія Я., 19 років, – осколкові поранення обличчя;

Владислав Ч., 25 років, – опіки верхніх кінцівок та живота;

Євген Ю., 23 роки, – вогнепальне поранення живота, стан – вкрай важкий.

За непідтвердженою інформацією, серед поранених є 40-річна громадянка Нідерландів.

Версія офіційної влади

У коментарі Радіо Свобода речниця Міністерства внутрішніх справ Білорусі Ольга Чемоданова заявила, що загиблих під час акцій простесту не було.

У Міністерстві охорони здоров’я Білорусі дивують ще більше: кажуть, що інформації навіть про поранених в результаті сутичок у них немає.
Яка інформація раніше з’являлась про постраждалих

Раніше ЗМІ повідомляли про численних поранених в результаті сутичок. Так, у столиці Білорусі дівчині поцілили гумовими кулями в обличчя, її забрала швидка. Фото закривавлених протестувальників опублікувала «Радіо Свобода».

Щонайменше 10 постраждалих перебувають у важкому стані. Як повідомив редактор телеграм-каналу NEXTA в ефірі телеканалу «ДОЖДЬ», вже відомо про 50 постраждалих лише у самому Мінську.

Відомо також про те, що одному чоловіку гумовими кулями розірвало грудну клітину: він у вкрай важкому стані в реанімації.

У цьому ж телеграм-каналі з’явилася інформація про те, що гранатою чоловікові роздробило стопу.


Біля стели Перемоги постраждала ціла група протестувальників, повідомляє Znak.com. ОМОН кинув кілька світлошумових гранат в людей, які допомагали пораненій людині.

Постраждали практично всі, хто був навколо нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 10 Серпня 2020 14:56
О.Г.Лукашенко, бере приклад з Америки. Там ще гірше робиться, там війна з неграми. В США втричі більше ніж в Білорусії загиблих та поранених.
Степан (Крымчанин) Показати IP 10 Серпня 2020 14:57
Ибо не фик...
Клава Показати IP 10 Серпня 2020 14:58
Ось так повинен діяти справжній президент ...
Просто я Показати IP 10 Серпня 2020 15:18
Одна молодь , як і в нас усе починалось ,на роботу хай йдуть ,молодь
Поліщук Олександр Ми Показати IP 10 Серпня 2020 15:31
Дорогі українці, співвітчизники вже десятиліттями в Україні панують та правлять країною олігархи, багаті люди та американські сенатори взамін колишнім російським. Америка стала для кожного з нас рідною, а ЄС братами та сестрами. Але чомусь 30 років українського життя в незалежності, а живемо набагато гірше ніж в Білорусії чи тій же Росії з санкціями. Я тільки наведу приклад по мінімальній пенсії по віку: в Україні вона найменша у порівнянні з мінімальними пенсія по віку в Росії і Білорусії. Білоруси про це знають, що рівень життя в Україні гірший ніж в Білорусії, а тому проголосували за старого нового президента, бо такого бардака як у нас вони собі та своїм дітям не бажають.
888 до Поліщук Олександр Ми Показати IP 10 Серпня 2020 16:42
Ви забули написати, що жоден москалик та сябри не їздить до України на заробітки ( не кладе толь на висотках мегаполісів, не качає гній на колгоспних фермах) і ще не має зобовязання перед МВФ на кожного громадянина у сумі більше ніж тиясча доларів
Анонім Показати IP 10 Серпня 2020 15:37
Мужчина, которого считали погибшим на протестах в Минске, оказался жив. Речь о Евгение Заичкине. Журналисты "Белсат" связались с мужчиной, которого накануне жестко избил ОМОН в ходе акции протеста. Фото с окровавленным мужчиной обсуждалось в соцсетях, а утром в понедельник СМИ сообщили, что он якобы скончался в больнице. Заичкин рассказал, что они с братом шли к стеле Город-герой: "Подъехала маршрутка, оттуда выскочили 5−6 омоновцев и начали всех задерживать, применяя силу. Когда я понял, что они бегут за мной, я встал на колени и поднял руки. Потом я увидел взмах дубинки, первый удар по лицу и сразу кровь хлынула, потом били по телу. Брата задержали, что с ним — не знаю, его нет дома" По словам Заичкина, в больнице, куда его госпитализировали, к нему приходил милиционер и взял у него показания. Сейчас Заичкин готовится к выписке. Так что выходит? Погибших нет?
К.лучанин до Анонім Показати IP 10 Серпня 2020 16:42
"Так что выходит? Погибших нет? " - Виходить так , що нам кидають фейки ! Я вже читав про це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus