USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Протести в Грузії: за перевищення повноважень відсторонили 10 поліцейських

24 Червня 2019 19:58
Генеральна інспекція МВС Грузії тимчасово відсторонила 10 поліцейських за можливе перевищення повноважень під час розгону мітингу в Тбілісі біля будівлі парламенту 20 – 21 червня. Про це на брифінгу в понеділок, 24 червня, заявив виконуючий обов’язки директора департаменту центральної кримінальної поліції Мамука Челідзе, повідомляє ТАСС.

«Генеральна інспекція МВС вивчає питання можливого перевищення з боку окремих правоохоронців під час розгону акції. В рамках справи на даному етапі 10 правоохоронців, які брали участь у розгоні акції, вже припинені службові повноваження», – сказав Челідзе.

За словами представника МВС, у діях двох із 10 поліцейських Генінспекція виявила склад кримінального злочину. Він також додав, що відомство готове співпрацювати з Генпрокуратурою Грузії, яка порушила кримінальну справу за статтею про перевищення службових повноважень із застосуванням насильства у зв’язку з розгоном мітингу.

20 червня у Тбілісі почалися протести після того, як депутат Держдуми Росії Сергій Гаврилов вів засідання Міжпарламентської асамблеї православ’я, сидячи у кріслі спікера грузинського парламенту.

Під час розгону мітингу біля будівлі парламенту постраждали 240 осіб, 19 з яких, як і раніше, знаходяться в лікарнях. Для розгону демонстрантів поліція використала сльозогінний газ, гумові кулі і водомети. Учасники тих подій стверджують, що поліцейські стріляли в них, цілячись в очі. За даними Міністерства охорони здоров’я, понад п’ять осіб отримали серйозні травми очей. Лікарі зараз борються за збереження зору постраждалих.

23 червня у Тбілісі, біля будівлі парламенту Грузії на проспекті Руставелі, поновилися протестні акції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus