USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Протести в Лондоні: активісти спробували заблокувати Хітроу, вже 500 затриманих

19 Квітня 2019 13:30
Екологічним активістам, які протягом чотирьох днів блокують деякі з найважливіших транспортних розв’язок в Лондоні, вимагаючи від британського уряду оголосити надзвичайну кліматичну ситуацію, не вдалося порушити дорожній рух в аеропорту Хітроу в п’ятницю вранці.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посилання на Financial Times.

Протест на дорозі біля найбільшого аеропорту країни, у якому очікувався напружений день, адже люди відлітають на великодні свята, влаштували з десяток молодих членів групи «Повстання проти вимирання», яка стоїть за протестами.

Організатори сказали, що ця акція повинна була «закрити» Хітроу, але лише кілька активістів, більшість з яких – діти, з’явилися, і вони були швидко оточені поліцією. П’ять підлітків принесли банер з написом: «Ми – останнє покоління?»
Скотланд-Ярд підтвердив, що понад 500 осіб затримані у зв’язку з протестами станом на вечір четверга. Десятьом з них висунули звинувачення, пов’язані з порушенням громадського порядку.

Протестувальники в п’ятницю продовжують займати свої чотири головні місця в центрі Лондона: Парламентська площа, Міст Ватерлоо, Оксфорд-серкус і Мармурова арка.

Міністр внутрішніх справ Саджид Джавід сказав, що протестувальники «не мають права порушувати закон та істотно підривати життя інших людей».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus