USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під час протестів у Лондоні 23 поліцейських отримали поранення

7 Червня 2020 09:29
У Лондоні демонстрації на підтримку чорношкірих, викликані смертю в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда, були відзначені сутичками протестувальників з поліцією. У процесі протестних акцій проти расової нерівності на вулицях міста були поранені 23 співробітники поліції.

Про це повідомляє Корреспондент з посиланням на Daily Mail.



Суперінтендент Скотленд-Ярду Джо Едвардс назвав те, що відбувається, «абсолютно неприпустимим».

За його словами, за підсумками сутички з поліцією були затримані 14 осіб. Едвардс не виключає, що це число зростатиме.

«Ми очікуємо, що це число зростатиме, тому що буде проведено подальше розслідування», – сказав він.

Повідомляється, що ряд будівель на Уайтхоллі після демонстрації виявилися вкритими графіті, а абревіатура BLM від гасла Black Lives Matter (Життя чорних має значення) з’явилася на Кенотафі – символічному пам’ятнику полеглим солдатам.

Також під час акції протесту Black Lives Matter в поліцейського коня запустили велосипедом. Кінь злякалася і кинувся в бік, унаслідок чого співробітниця поліції, яка керувала конем, вдарилася об стовп і випала з сідла.

«Співробітники поліції виконували свою безпосередню роботу – забезпечували громадський порядок під час протестів», – уточнив Джо Едвардс.

Раніше у зв’язку з масовими демонстраціями, протестами і заворушеннями в 33 американських штатах мобілізували 41,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії.

Нагадаємо, в США прокотилася хвиля протестів через загибель в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда в ході затримання поліцією.

У ряді міст акції переросли в безлади, акти вандалізму, підпали і грабунки. Вони супроводжувалися зіткненнями із силовиками. З обох сторін є жертви і численні постраждалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
думка Показати IP 7 Червня 2020 10:04
Протестанти ж діти... :)))
Анонім Показати IP 7 Червня 2020 23:56
негри бунтують! а з криміналом зав'язувати не хочуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus