USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Проти Порошенка відкрили кримінальну справу за фактом відмивання грошей з «Укроборонпрому»

1 Серпня 2019 17:18
Державне бюро розслідувань відкрило нову кримінальну справу проти колишнього президента Петра Порошенка і людей з його оточення за фактом незаконних багатомільйонних перерахувань коштів з державного концерну «Укроборонпром» в офшорні та інші юрисдикції під вигадані контракти.

Про це написав ексзаступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов у Facebook.

За даними юриста, ДБР відкрило справу проти Порошенка, ексглави Національного банку Валерії Гонтарєвої і посадових осіб «Укроборонпрому» і «Укрексібанку».

«Коротка фабула – організована злочинна група у складі Порошенка, Гонтаревої і посадових осіб Укроборонпрому і Укрексібанку з метою наживи, усвідомлюючи завдання шкоди національній безпеці і обороноздатності України, організувала безпосередньо з концерну Укроборонпром багатомільйонні перерахування валюти в офшорні і інші юрисдикції під вигадані контракти», – йдеться у повідомленні.

Портнов стверджує, що за безпосереднім дорученням Порошенка й тодішньої голови НБУ Валерії Гонтаревої правління НБУ 19 січня 2016 року скасувало акти НБУ про валютний контроль зовнішньоекономічних операцій, встановивши, що платежі «Укроборонпрому» в офшори можуть проходити передоплатою, без валютного контролю НБУ й без обмежень у сумах.

Як зазначив юрист, це дозволило одразу вкрасти в армії кілька мільярдів гривень, прикриваючись офіційним рішенням правління НБУ.

«Це навіть не закупівля Порошенка у самого себе на «Кузні на Рибальському» військової техніки за завищеними цінами з викраденням з бюджету різниці. Це пряме і безцеремонне перерахування військових коштів в офшори, безпосередньо організоване і санкціоноване Порошенком і Гонтарєвою. Організоване технологічно, з прийняттям секретних актів РНБО, рішень центральних органів влади і високопоставлених чиновників», – зазначив Портнов.

Він уточнив, що дана справа може дозволити конфіскувати у Порошенка і Гонтарєвої в дохід держави абсолютно все належне їм майно – заводи, акції, нерухомість та гроші.

«І при злагодженій роботі нового Генерального прокурора з СБУ і ДБР, встановлення істини в справі дозволить засудити фігурантів до тривалих термінів позбавлення волі за державну зраду, мародерство, зловживання службовим становищем та відмивання злочинних доходів», – додав Портнов.

Нагадаємо, журналісти проекту «Bihus.info» опублікував розслідування, у якому йдеться про те, що син тодішнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі. Загалом журналісти встановили щонайменше 250 мільйонів гривень, зароблених через 3 основні фірми-прокладки. Такою фірмою виступала навіть «Кузня на Рибальському», яка тоді належала Петру Порошенку. Експрезидент фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.

Зі слів Генерального прокурора України Юрія Луценка, в Укроборонпромі вкрали 350 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Шолом! Показати IP 1 Серпня 2019 17:25
Как приятно,что портнов начал безпокоиться об обороноспособности страны! С чего бы это?(((
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2019 17:30
Як завжди пусті розмови, пройде небагато часу і про все забудуть, та появляться нові великі комбінатори
Федя Показати IP 1 Серпня 2019 19:08
Замовкніть,нелюди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus