USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Укроборонпромі вкрали 350 мільйонів, – Луценко

6 Березня 2019 19:57
Після 2014 року внаслідок правопорушень на підприємствах державного концерну Укроборонпром збитки склали понад 350 млн грн. Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час засідання РНБО, повідомляє УНН.

«За цей період внесено в ЄРДР 480 кримінальних правопорушень на підприємствах державного концерну Укроборонпром. Встановлено збитків на загальну суму понад 350 млн грн, з яких підтверджено ревізіями та експертизами суму понад 65 млн грн. З урахуванням цифри за поточний рік, пов’язаної з широко відомою фірмою Оптимумспецдеталь, це вже близько 100 млн грн. В результаті, повідомлено про підозру 112 особам, з яких 6 директорів оборонних підприємств, один – колишній генеральний директор і кілька начальників відділів, інженерів і т.д.» – сказав генпрокурор.

За його словами, триває кримінальне провадження за 150 кримінальними справами. До суду направлено 11 проваджень, винесено 86 вироків щодо 77 осіб.

Раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила підозру ще одному фігуранту справи про корупцію в оборонці. Керівнику ТОВ Оптиумспецдеталь Андрію Рогозі, який фігурує в розслідуванні про корупцію в Укроборонпромі, оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн.

Нагадаємо, журналісти проекту «Bihus.info» опублікував розслідування, у якому йдеться про те, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі. Загалом журналісти встановили щонайменше 250 мільйонів гривень, зароблених через 3 основні фірми-прокладки. Такою фірмою виступала навіть «Кузня на Рибальському», яка тоді належала Петру Порошенку. Президент фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Коментар Показати IP 6 Березня 2019 20:05
Винесено 86 вироків щодо 77 осіб - може поясить?
ВІдповідь до Коментар Показати IP 6 Березня 2019 21:03
Як варіант, одні й ті самі особи фігурують по двом-трьом справах...
Анатоль_ Показати IP 6 Березня 2019 20:12
Отаке! А ми останню трудову гривню віддавали. Отака от революцвя гідності в нас получилася, брати мої!
хохо Показати IP 6 Березня 2019 20:23
за ці гроші можна було найкращу зброю купити і вигнати кацапа з ненькі. а через розтрату скільки пацанів лягло. скільки в окопах спало замість теплих палаток та спальних мішків. скільки літей лишилось сиротами!!!!!
Реаліст Показати IP 6 Березня 2019 22:08
Юва, скажи, хто сидить за ці оборудки? Отож-то, Юва....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus