USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Збитки від розкрадань в оборонці оцінили в мільярд

7 Березня 2019 18:47
Збитки через розкрадання в оборонній сфері становлять мільярд гривень, заявляє глава Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

Про це інформує Кореспондент.

«Збитки становлять 1 млрд гривень», – сказав він на брифінгу в четвер, 7 березня.

За його словами, у кримінальному провадженні фігурують 10 оборонних підприємств. Розслідування триває.

Ситник також повідомив, що НАБУ планує допитати журналістів програми Наші гроші з приводу обставин отримання матеріалів про розкрадання в оборонному секторі.

«Звісно, ми будемо допитувати журналістів з приводу здобутого листування», – сказав він.

За словами Ситника, це необхідне для того, щоб ідентифікувати листування і ті матеріали, які мають журналісти, і встановити, чи може це лягти в основу доказів у справі.

Раніше у НАБУ повідомили про десятки обшуків у фігурантів справи про схеми в оборонці.

Своєю чергою, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що після 2014 року внаслідок правопорушень на підприємствах державного концерну Укроборонпром збитки склали понад 350 млн грн. Раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила підозру ще одному фігуранту справи про корупцію в оборонці. Керівнику ТОВ Оптиумспецдеталь Андрію Рогозі, який фігурує в розслідуванні про корупцію в Укроборонпромі, оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на суму 26,6 млн грн.

Нагадаємо, згідно з розслідуванням журналістів, підприємства Укроборонпрому купували деталі, поставлені контрабандою з Росії групою ділків. При цьому ціни на деталі завищувалися в кілька разів. Учасниками схеми з розкрадань в оборонному комплексі є заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з другом і директор Укроборонпрому Павло Букін. У вказаній схемі також нібито задіяні керівники оборонних структур різних рівнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ситник - Показати IP 7 Березня 2019 19:39
Гандон. Кого посадили? В кого майно конфіскували? Де АТОвці? Чорну сотню снайперів і карати всіх казнокадів - кулю в лоб
Тор Показати IP 7 Березня 2019 20:20
Збитки є, винних не виявили. Піднімуть ціни на газ, електроенергію, і народ погасить всі втрати. Але пора народу підніматись, знести всю цю наволоч. Ахметових, коломойських, пінчуків,порошенків, ківалових, Паразитами Україна переповнена. Якщо не ми їх, то вони нас точно прикончать. Особисто я надіюсь що хлопці які воюють на сході, зрозуміють що на банковій ворог набагато небезпечніший ніж путін. Хай здохнуть підарашенки, СЛАВА УКРАЇНІ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus