USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проти чиновників мерії порушили кримінальну справу

3 Березня 2012 12:33
Щодо службових осіб управління капітального будівництва Луцької міськради та приватного підприємства «Дисконт-Плюс» прокуратура району порушила кримінальну справу. Мовляв, спритники наживалися на реконструкції сміттєзвалища в Брищі, чим завдали збитків майже на 210 тисяч гривень.

Про це повідомила прокуратура області.

Прокуратура Луцького району порушила кримінальну справу щодо службових осіб управління капітального будівництва Луцької міської ради та приватного підприємства «Дисконт - Плюс» за фактом розтрати бюджетних коштів в великих розмірах шляхом зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення, які спричинили тяжкі наслідки.

Кримінально-карані діяння посадовців кваліфікуються за ознаками складу злочинів, передбачених частиною 4 статті 191, частиною 2 статті 366, частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.

Як розповів прокурор Луцького району Вадим Веніславський, факти розтрати бюджетних коштів в великих розмірах були виявлені в ході проведеної прокурорської перевірки правомірності використання бюджетних коштів при виконанні будівельних робіт з реконструкції та розширення ділянки складування полігона твердих побутових відходів в селі Брище Луцького району.

Виконуючи умови договору, укладеного між управлінням капітального будівництва Луцької міської ради та ПП «Дисконт - Плюс», саме це підприємство виконало чималий обсяг будівельних робіт, які прийняті та оплачені замовником на загальну суму 2,8 мільйона гривень.
Разом із тим, працівники прокуратури Луцького району виявили факт виконання будівельниками «Дисконт - Плюс»робіт вартістю 209,5 тисячі гривень, які не передбачені проектно-кошторисною документацією.

Технічний нагляд за такими роботами здійснювали службові особи управління капітального будівництва Луцької міської ради. Чиновники добре знали, що об’єми та вартість таких будівельних робіт не відповідають дійсності, але відповідні документи підписали, склавши фіктивні акти виконаних робіт. І так само незаконно перерахували чималі бюджетні кошти в сумі 209, 5 тисячі гривень, завдавши тяжких втрат державному бюджету.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Юрист Показати IP 3 Березня 2012 14:23
Ой, щось не дуже мені віриться, що працівники прокуратури можуть виявити факт виконання будівельниками «Дисконт - Плюс» робіт вартістю 209,5 тисячі гривень, які не передбачені проектно-кошторисною документацією. Думаю, перед цим працювали працівники КРУ, а потім готовенький акт передали у прокуратуру... І тут розпочалась "бурхлива діяльність" працівників прокуратури: виявлено зловживання на 209,5 тис. грн.
КРУ до Юрист Показати IP 3 Березня 2012 20:28
Тaй фaкту скоріш всього нe було.Хіба ж ми не знаємо як працюють контролюючі органи.?
Фахівець до Юрист Показати IP 3 Березня 2012 22:18
спрацювала податкова міліція. А прокурори підмазалися
Прокурор до Юрист Показати IP 4 Березня 2012 17:27
Шо ти пишеш за брєд,хоть і підписаний Юріст.Прокуратура наглядовий орган,який здійснює нагляд за дотриманням законодавства,відповідно до цього вона доручає іншим (контролюючим) органам проводити перевірку,і на основі цього виносить відповідне рішення (акти прокурорського реагування).Якшо не знаєш,то не пиши чуж.
Юрист до Прокурор Показати IP 4 Березня 2012 19:41
Читай, уважно, прокуратор "Як розповів прокурор Луцького району Вадим Веніславський, факти розтрати бюджетних коштів в великих розмірах були виявлені в ході проведеної прокурорської перевірки правомірності..." виявлено в ході ПРОКУРОРСЬКОЇ ПЕРЕВІРКИ!
Лучанин до Юрист Показати IP 4 Березня 2012 23:21
"Здамся, но не всрамся..." В ході прокурорської перевірки (доручає іншим (контролюючим) органам проводити перевірку,і на основі цього виносить відповідне рішення)! А яке значення має хто і коли? В даному випадку важливий сам факт. P.s.: без образ, але якщо Ви дійсно Юрист, то змініть поки не пізно професію, бо ж колись і Вам прийдеться звернутись до таких самих "спеціалістів".
Фахівець до Прокурор Показати IP 4 Березня 2012 22:16
Професіоналів в прокуратурі одиниці. Остальні бездарі. Наглядовий орган, блін. Скоріше за все 210 тисяч - це гроші оплачені за приховані роботи (земляні). Як я розумію, яма мала бути, наприклад 2 метри глубини, а викопали 1,5 м. Акти підписали та Оплатили за 2 м. От і 210 тисяч. В ході розслідування кримінальної справи дійсно можна буде "відкопати" в який карман поклали ще тисяч 500-700. І сумніваюся, що ти прокурор ходив би ями міряв чи приховані роботи шукав. Вже готові матеріали перевірки побачив і собі в заслугу ставиш.
Всезнайко Показати IP 3 Березня 2012 15:06
Що, Льоня Карабан, докрався???
бухгалтер Показати IP 3 Березня 2012 20:11
при обсязі робіт на 2,8 мільйона дуже нелегко знайти де ділось 210 тисяч (якщо вони продумано ділись а не взяті з каси і т.п). В такій схемі можна "безнаказано діти" процентів 30 від загальної суми і комар носа не підточить... - думаю щось там не те )
Знаючий Показати IP 3 Березня 2012 21:31
Ця кантора Швеця ніколи чесно не працює її давно вже пора прикрити
петро вернидуб Показати IP 3 Березня 2012 23:37
якщо прокуратура добре пошукає то в результаті виявиться пропажа не якихось нещасних 209 тис. а суми орієнтовно в 1 млн. грн.
Суддя з Києва Показати IP 4 Березня 2012 21:21
Це правда що Швець працює завжди не чесно і нахально.Карабан так само не далеко віднього пішов Обох до суду і прокуратарі не попускати
Адвокат Показати IP 4 Березня 2012 21:38
Які ж чесні усі і міліціянти і прокуратори.... А хто знае скільки грошей треба щоб закрити справу?..... Правильно - це знають ті ж прокурори, а Кру, міліціянти це знаряддя в іх руках. Думаю в певних юридичних колах цифра вже відома... Тому шановні читачі вас кормлять статистикою, а мета банальна і меркантильна...
SET Показати IP 5 Березня 2012 08:09
Прокурору. Прокуратура не здійснює загальний нагляд якщо не помиляюся з 2001 р. (з моменту внесення змін до Закону України "Про прокуратуру") але чомусь прокурори або не знають, або свідомо ігнорують це. Прокуратура вже давно не захищає інтереси ПРОСТИХ громадян. Люди наївно звертаються туди шукаючи правди, але все безрезультатно. Ті "дєятєлі" працюють тільки під "замовлення", таке собі ПП "Прокуратура", хто більше заплатив - той і правий. Ринкова економіка, що ж тут ще додадисш )))
бухгалтер 2 Показати IP 5 Березня 2012 11:37
знаючи Карабана, і знаючи принцип роботи прокуратури можу припустити, що це все великий роздутий пузирь і нічого там серйозного не має. А закінчиться все нічим, бо як вже звучало в комкнтарях - таку суму так просто при таких об'ємах не знайдеш
Юрист Показати IP 5 Березня 2012 12:00
Для Прокурора та для Лучанина. Ось читаєте коменти і, думаю, ви розумієте про що іде мова! Прокуратура все контролює і чекає..., як сказав попередник SET. Умійте читати між рядками, а не статистичні звіти. А який я юрист не Вам судити, а моїм клієнтам!
SET Показати IP 13 Березня 2012 16:08
Юрист +1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus