USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Протидія впливу Китаю: країни G7 домовилися про масштабний проєкт

13 Червня 2021 09:53
Країни «Великої сімки» на саміті у Великій Британії в суботу, 12 червня, після складних переговорів домовилися докласти спільних зусиль для протидії впливу Китаю.

Про це інформує Українська правда з посиланням на Reuters та CNN.

Лідери G7 – США, Канада, Великобританія, Німеччина, Італія, Франція та Японія мають намір продемонструвати, що найбагатші демократії світу можуть запропонувати альтернативу зростаючому впливу Китаю. Йдеться про запровадження інфраструктурного проєкту «Відновлення кращого світу» (Build Back Better World, B3W) на противагу китайській ініціативі «Один пояс, один шлях».

План «Великої сімки» передбачає укладання з країнами, що розвиваються, інфраструктурних угод для розвитку таких сфер як збереження клімату, охорона здоров’я, громадська безпека, цифрові технології і ґендерна рівність.

За підрахунками США, країни, які розвиваються, потребують загалом вкладання 40 трильйонів доларів до 2035 року за такими напрямками.

За даними Reuters, «Велика сімка» узгодила спільні позиції стосовно політики щодо Китаю у сферах торгівлі й прав людини. Президент США Джо Байден озвучив «потужні» аргументи перед лідерами «Великої сімки» щодо необхідності рішуче виступити проти «антидемократичних практик» Китаю, зокрема проти використання примусової праці у провінції Сіньцзян

Водночас, CNN із посиланням на власне анонімне джерело в Білому домі повідомляє, що лідери країн G7 згоди у китайському питанні дійшли не одразу – дискусія була напруженою. Видання зазначає, що у певний момент у кімнаті, де велися насичені переговори, навіть тимчасово вимикали інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Кітаєсь Показати IP 13 Червня 2021 11:42
Вже масок не треба? Може санкціями поміряємось?
Да? до Кітаєсь Показати IP 13 Червня 2021 15:03
А попа не репнеться мірятись? Китай живе за рахунок того, що його товари купує світ. Але то товари такі, без яких спокійно можна обійтись, і у випадку чого буде він бебру нюхати...
свідомий Показати IP 13 Червня 2021 11:55
Кінець гегемонії США. А їм так не хочеться це визнавати. Вже відкрито протидіють будь-якими способами. Може це проти вас світових шахраїв і аферистів у масці демократії потрібно об'єднатись? Лишилось ще трішки до кінця вашої великої брехні. Коли ваші гроші-фантики які ви просто друкуєте і скуповуєте все і всіх стануть дешевші за папір на якому ви їх друкуєте.
Але до свідомий Показати IP 13 Червня 2021 15:01
Пока что вы этот конец нюхнюх. А США есть, были и будут.
Степан (Крымчанин) Показати IP 13 Червня 2021 12:06
Не гневите Красного Дракона.
Дальневосточный до Степан (Крымчанин) Показати IP 13 Червня 2021 14:59
Красный Дракон уже у нас. И уже в Сибири. И уже никак его не вигониш. Да и на картах Китая мы и Сибирь, это територия Китая. Так что гневи не гневи, а нам крыш...
Степан (Крымчанин) Показати IP 13 Червня 2021 12:56
Военно-политический союз России, Китая и Ирана - ответ Байдену. Однополярного мироустройства больше нет...Иран обратился к руководству России с предложением создать коалицию. Коалиция в составе Ирана, Сирии, Пакистана, Ирака и России сможет дать достойный отпор США и всему блоку НАТО. Ранее с подобным предложением к России обратилась китайская сторона.
Отлично до Степан (Крымчанин) Показати IP 13 Червня 2021 15:00
Отлично, страны - изгои обьединились ... готовятся к третей мировой, а ботоксному только того и надо.
Я до Отлично Показати IP 13 Червня 2021 18:52
яке ти дурне...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus