USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Протиправне доручення: підприємство позивається до Волинської ОДА через перевірки

22 Березня 2019 13:55
ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», яке входить до агропромислової групи «Пан Курчак», у судовому порядку оскаржує доручення голови Волинської облдержадміністрації про проведення повномасштабної перевірки підприємств групи спеціалістами різних сфер.

Волинський окружний адміністративний суд відкрив провадження й долучив до справи як третіх осіб інші товариства агропромгрупи, яких безпосередньо стосується доручення.

Окрім того, суд вирішив розглядати справу в спрощеному режимі – без судових засідань і виклику сторін.

ДОРУЧЕННЯ

Так, 29 грудня 2018 року, голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко підписав доручення про проведення перевірки господарської діяльності низки підприємств, які входять до складу агропромислової групи «Пан Курчак». Ідеться, зокрема, про ПП «Західна аграрна компанія», ТзОВ «Агротехніка», ТзОВ «Агідель», ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», ТзОВ «Віра-1» та ТзОВ «Нововолинський м’ясокомбінат».

Вищезазначені підприємства до 25 лютого 2019 року мали перевірити у зв’язку зі здійсненням впливу на стан навколишнього середовища та санітарне благополуччя населення, а також на дотримання норм чинного законодавства.

Робоча група у складі представників Державної екологічної інспекції в області, Головного управління Держпродспоживслужби, управління Держпраці, Головного управління Держгеокадастру, департаменту агропромислового розвитку ОДА, Іваничівської, Горохівської, Ковельської, Локачинської, Луцької, Маневицької, Рожищенської, Турійської райдержадміністрацій і Нововолинської міськради мала перевірити товариства на:

- поводження з відходами,

- дотримання вимог санітарного законодавства,

- безпечність харчових продуктів,

- дотримання державних санітарних норм і правил, гігієнічних нормативів і регламентів безпечного виробництва, транспортування, зберігання, застосування пестицидів і агрохімікатів,

- наявність дозволів на спеціальне водокористування, викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря,

- наявність висновку екологічної експертизи на чинні об’єкти,

- дотримання вимог земельного законодавства,

- дотримання умов праці.
ПОЗОВ

Своєю чергою, одне з підприємств групи ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» підготувало й подало до Волинського окружного адміністративного суду позовну заяву з вимогою визнати доручення про перевірку Волинської ОДА протиправним і скасувати його.

Суд за головування судді Валентина Дмитрука 8 лютого ухвалив рішення розглядати справу як спрощене позовне провадження, тобто без проведення судового засідання та виклику сторін.

Пізніше, 4 березня, ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» подав до суду клопотання про залучення до справи третіх осіб: ТзОВ «Віра-1», ТзОВ «Агротехніка», ТзОВ «Агідель, ПП «Західна аграрна компанія», ТзОВ «Нововолинський м’ясокомбінат».

Своє клопотання товариство обґрунтувало тим, що названі підприємства також зазначені в оскаржуваному дорученні голови Волинської облдержадміністрації «як такі, щодо яких повинен бути здійснений державний контроль (нагляд), що може вплинути на права та обов’язки вищевказаних підприємств».

Це клопотання Волинський окружний адміністративний суд задовільнив.

Очікуються подальші рішення у справі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
опа Показати IP 22 Березня 2019 14:52
За законами і нормами в нас ніхто працювати і вести бізнес не хоче(((
Однозначно! Показати IP 22 Березня 2019 15:16
Обложили красными флажками ,как в охоте на волков...Кому выгодно!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus