USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині кримінальні авторитети провели «сходку» в колонії по відеозвʼязку

23 Березня 2023 13:39
На Волині двом громадянам повідомили про підозру в організації та участі у злочинному зібранні (сходці) осіб, які здійснюють злочинний вплив, для координації злочинної діяльності, у тому числі розподілу сфер злочинного впливу, з використанням засобів зв’язку.

Як зазначили у поліції області, про підозру повідомили «вору в законі» на прізвисько «Дато Ланчхутський» та так званому «смотрящому» за Маневицькою виправною колонією.

13 вересня 2022 року «смотрящий» у телефонному режимі організував злочинне зібрання за участю лідера злочинного світу та засуджених з певними статусами у кримінальному світі. На сходці «вор в законі» виступив у ролі третейського судді та вирішив конфлікт, який виник між її учасниками. За її результатами прийняли рішення не наділяти певним статусом особу та заборонити їй брати участь у «справах».

21 березня оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області та слідчі слідчого управління обласної поліції заочно повідомили підозру підсанкційному «вору в законі» на прізвисько «Дато Ланчхутський» за участь у злочинному зібранні (сходці) – ч. 1 ст. 255-1 Кримінального кодексу України. Відомо, що 52-річний уродженець Грузії був «коронований» в Туреччині у 2020 році. Його батько також має найвищий статус у злочинній ієрархії.

Підозру отримав і так званий «смотрящий» за колонією та «чорним общаком». Йому інкримінують організацію та участь у злочинному зібранні. Проводяться подальші заходи для збору доказової бази та притягнення до відповідальності інших осіб, які брали участь у зібраннях.

За скоєне підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Тур Показати IP 23 Березня 2023 14:24
це жах
! до Тур Показати IP 23 Березня 2023 16:37
Та ні.це наше сьогодення-хто гине на фронті. а хто відсиджується.
Жан Вальжан Показати IP 23 Березня 2023 17:23
так пишуть, що він прошляк, тобто вже не вор. І судимість в нього одна - 1 рік за подлог документів. От батько його - урка)
Микола Показати IP 23 Березня 2023 17:43
Які смотрящі?які вори? смотрящій (собітекс)вор метадон
скептик Показати IP 23 Березня 2023 18:48
це мабуть VIP-камери так обладнані як номери у 5-ти зіркових готелях
H8er Показати IP 23 Березня 2023 19:42
Чурбани як завжди волоцюги/злочинці, депортація на пожиттєво. І чеченців "місцевих" теж, чи поліція їх не бачить?
Дядя міліціонер Показати IP 26 Березня 2023 13:05
Та, то колонія захотіла прозвучати і собі - якусь боротьбу придумала. Бандіти- бандітами були ще у 90-х. Але, вже тоді,- вростали у владу, в МВД, в бізнес. В школи міліції- посилали своїх вчитися. Зараз влала і бандіти- одне ціле. Хто ще тепер у "воров" грається- шмаркач. Справжні "вори"- згинули на зоні у прес хатах, або виходили і- кукурікали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus