USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Проєкт ліквідації шахти №9 «Нововолинська» розроблять за 4 млн. Оголосили торги

22 Січня 2022 08:27
Проєкт ліквідації шахти №9 «Нововолинська» мають розробити протягом року. Гроші на його розробку спрямують із коштів державного бюджету.

Торги тривають на сайті державних закупівель. Їх оголосило державне підприємтсво «Шахта №9 «Нововолинська». Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 2 лютого. Аукціон, своєю чергою, розпочнеться 3 лютого.

Очікувана вартість розробки проєкту – 4,047 мільйона гривень.

Відповідно до тендерної документації, підставою для виконання проєкту ліквідації шахти є наказ Міністерства енергетики України «Про розробку проєктів ліквідації ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля», ВП «Шахта «Зарічна» ДП «Львіввугілля», ВП «Шахта «Родинська» ДП «Красноармійськвугілля», а також розпорядження Кабінету Міністрів «Про ліквідацію деяких збиткових вугледобувних підприємств».

Гроші на розробку проєкту ліквідації шахти №9 спрямують із коштів державного бюджету, передбачених на ліквідацію збиткових вугледобувних підприємств.

Під час проєктування мають врахувати «Гідрогеологічний прогноз» наслідків затоплення гірничих виробок і прилеглих до ДП «Шахта №9 «Нововолинська» територій.

Також проєкт має враховувати витрати на подолання соціально-економічних наслідків ліквідації шахти.

Серед вимог до проєктувальників – досвід практикування закриття шахт не менш ніж п’ять років, досвід проєктних робіт із будівництва шахт, наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід виконання аналогічних видів робіт, наявність належних сертифікатів відповідальних виконавців, виданих Мінрегіонбудом України.
Нагадаємо, раніше профспілки та колектив шахти №9 влаштовували акції протесту проти виведення підприємства в окреме державне підприємство, а директора заставляли писати заяву на звільнення.

Весною 2021 року шахту все-таки вивели із ДП «Волиньвугілля» в окреме державне підприємство.

До кінця 2022 року шахту №9 «Нововолинська» повинні ліквідувати. Міністерство енергетики 30 червня видало наказ про заходи з підготовки до ліквідації копальні.

Із жовтня 2021 року копальня не працює через вимкнення електроенергії внаслідок мільйонних боргів. Вугілля шахтарі не добувають.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus