USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

При голові Волиньради створили Координаційну раду з питань місцевого самоврядування

1 Березня 2021 13:23
На зборах керівників місцевого самоврядування Волині створили Координаційну раду при голові обласної ради з метою вироблення узгоджених пропозицій з питань розвитку місцевого самоврядування та координації дій обласної, районних рад, міських, селищних і сільських територіальних громад із забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку громад області.

До складу цього консультативно-дорадчого органу увійшло керівництво обласної ради, а саме голова Григорій Недопад, перший заступник Юрій Поліщук та заступник Григорій Пустовіт, а також голови районних рад, міських, селищних, сільських територіальних громад та представники Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, йдеться на сайті Волиньради.

«Координаційна рада оновлена, створив її ще Ігор Петрович Палиця для того, щоб проблеми, які виникають на місцях, вирішувались на обласному рівні. Рада працюватиме у новому форматі: в нас зараз є 54 ТГ і чотири райони.

Ми хочемо, щоби цей орган був дієвим, а не просто створеним на папері. Сподіваюся, що наша Коордрада буде тим механізмом, який дозволить чути кожного. Будемо залучати до нашої роботи представників облдержадміністрації, народних депутатів України, депутатів обласної ради. Будемо обговорювати різні проблеми і шляхи їх вирішення, ті питання, які ви виносите на своїх сесіях. Ніхто не повинен залишитися наодинці зі своїми проблемами, а ми маємо їх спільно вирішувати», – наголосив у своєму вступному слові голова обласної ради Григорій Недопад.

Він також привітав представників Асоціації міст у Волинській області, які прибули на засідання, а саме виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Мар’яну Конончук та консультанта з бюджетних питань Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Василя Грома. Голова обласної ради вважає роботу цього дорадчого органу досить ефективною. Він називає Асоціацію хорошим лобістом місцевого самоврядування у кабінетах центральної влади.

Перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко подякував керівництву облради за запрошення на перше організаційне засідання Коордради. Він передав вітання від голови ОДА Юрія Погуляйка, який перебував у службовому відрядженні у столиці.

«Щиро сподіваюся, що робота Коордради буде продуктивною і спрямованою на розвиток і процвітання громад нашої області. Виконавча влада пропонує конструктивну співпрацю та мирний діалог при прийнятті важливих рішень, серед них і не зовсім простих. Можу запевнити, що в межах своїх повноважень, ми будемо надавати підтримку органам місцевого самоврядування та готові ділитися своїм баченням», – зауважив Мовенко.

Він також повідомив, що Президент України Володимир Зеленський оголосив про створення Конгресу місцевих та регіональних влад, який має сприяти встановленню якісно нових відносин між центральною та місцевою владою. На цьому ж засіданні голови українських громад закликали керівництво держави збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів до 80%, цю позицію активно підтримав і мер Луцька Ігор Поліщук.

Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради працюватиме згідно із Положенням, яке було затверджене на засіданні.

Наразі члени Коордради працюють в пленарному режимі. Розглядаються питання щодо впровадження електронного врядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus