USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

При ліцеях в Україні зможуть створювати структурні підрозділи для роботи садочків чи шкіл

3 Березня 2021 13:43
МОН запропонувало для громадського обговорення проєкт про ліцей. Зокрема, там обговорюють питання можливості утворення в складі ліцею структурних підрозділів, які забезпечують здобуття освіти в садочках, початковій та базовій школі.

Про це повідомляє 24 канал.

Також обговорюють присвоєння ліцею статусу опорного. Зазначимо, що громадське обговорення проєкту про ліцей триватиме до 2 квітня. Потім проєкт можуть ухвалити або доопрацювати.

У МОН наголосили, що в умовах впровадження реформи та розширення повноважень сільських, селищних та міських рад, важливим є питання спроможності органів місцевого самоврядування забезпечувати доступність повної загальної середньої освіти.

Також у Міносвіти інформують, що відповідно до закону, освіту можна здобувати в окремих закладах освіти або в структурних підрозділах однієї юридичної особи.

Так, ліцей може здійснювати освітню діяльність одночасно на різних рівнях освіти та за різними видами чи утворювати для цього структурні підрозділи.

Читати ще: Фінанси, етика та добросусідство: як зміниться навчання 5-9 класів у 2022 році

До слова, згідно з реформою НУШ, заклади середньої освіти мають переформатуватися:

1 – 4 класи – це початкова освіта;

5 – 9 класи – це базова освіта (заклади називатимуться гімназіями);

10 – 12 класи – це профільна освіта (будуть створені ліцеї).

Нова система остаточно має запрацювати від 2027 року (коли до профільних ліцеїв доростуть учні НУШ, які зараз вчаться в третьому класі).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus