USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

До Волинської митниці допустять громадськість

8 Червня 2015 18:41
Днями має відбутися робоча зустріч громадських активістів та керівництва митниці. Під час цієї зустрічі окреслять питання і склад цього органу.

Про це стало відомо під час візиту на Волинь народного депутата України Андрія Антонищака сьогодні, 8 червня.

Нагадаємо, нардеп приїхав як член Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики і учасника громадського руху «Народний контроль». Додамо, згадане громадське середовище готується брати участь у майбутніх виборах до місцевих рад.

Зі слів нардепа, він відвідав Волинську митницю, а потім взяв участь у засіданні круглого столу, де взяли участь волонтери, активісти, керівник Волинської митниці, керівник СБУ області. Так, з його слів, основна проблема, яку обговорювали, – розмитнення волонтерської допомоги. Всі учасники зібрання погодилися, що головна проблема – недосконале законодавство.

Андрій Антонищак пояснив, що зараз в Кабміні лежить законопроект щодо волонтерської допомоги. До прикладу, в документі передбачається, що гуманітарна допомога вагою до 3 тонн проходитиме оформлення документів на рівні області, без довідок Мінсоцполітики. А резидент, який ввозить вантаж, не буде зобов’язаний розмитнювати вантаж за місцем прописки.

Проте, ці питання не вирішують проблема ввозу в Україну автомобілів для АТО. Відтак, в парламенті ініціюватимуть відповідні зміни до законодавства.

Крім того, при Волинській митниці планують створити громадську раду. Як розповів голова Волинського осередку ГО «Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук, днями відбудеться робоча зустріч, на якій будуть визначені основні проблеми, якими займатиметься громадська рада та визначать, хто увійде до складу цієї громадської ради. Зокрема, окрім волонтерів та активістів «Народного контролю», ймовірно, до її складу увійдуть і представники громадського об’єднання платників податків та інші дотичні громадські організації.

Додамо, що при обласному управлінні Державної фіскальної служби діє громадська рада, у складі якої є комітет, який займається питаннями Волинської митниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
луцьк Показати IP 8 Червня 2015 18:58
і тут та вискочка Данильчук) паша, збийся, твій час вийшов
Гнида Показати IP 8 Червня 2015 20:06
Данильчук геть з Волині
волиняка Показати IP 8 Червня 2015 20:26
Данильчук, під час революції, забув про митницю, за пару тисяч зелених, мабуть вже скінчилася.
Волинянин Показати IP 8 Червня 2015 20:55
Це ж яким треба бути тупим президентом, щоб не закрити таке питання що тягнеться десятиліттями і ганьбить усю Україну.
Шапірко Ю Показати IP 8 Червня 2015 23:44
І Павлік тут!Знову шукає де можна пропіаритись!Клоун!
Волинянин Показати IP 9 Червня 2015 08:58
Один раз будеш нечесний і все зіпсуєш. Данильчук = СОРОМ для Сашка Білого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus