USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Причиною отруєння людей у луцькій піцерії став соус

29 Липня 2019 17:48
Причиною отруєння людей у луцькій піцерії «Фелічіта», що на вулиці Винниченка, 2, був сальмонельоз. Інфекція поширилась через соус, приготований на основі сирих яєць.

Про це розповіла директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Янко, пише «Перший».

Піцерія запрацювала після прибирання та аналізів.

Нагадаємо, після харчування в луцькій піцерії «Фелічіта» до інфекційної лікарні поступило ще двоє пацієнтів, загальна кількість збільшилась до 12. Серед них є дитина трьохрічного віку, а в 5 пацієнтів знайшли сальмонельоз.

Згодом з'явилась інформація про те, що захворів також і працівник піцерії. Також заклад зобов'язався покрити усі витрати на лікування відвідувачам, які отруїлися.

У суботу заклад запрацював після двотижневої перерви, - розповіла його адміністраторка Мар’яна.

«Ми провели усі профілактичні заходи: експертизи, аналізи, тотальне прибирання та дезінфекцію. Тепер працюємо у звичному режимі. Гості повертаються», - розповіла працівниця піцерії.

Причина отруєння – сирі яйця

Директорка Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Наталія Янко каже, розслідування показало, що усі хворі їли вершковий соус, який готують з сирих яєць. Саме він став джерелом інфекційного захворювання сальмонельозу.

«Сприяв цьому ряд порушень протиепідемічного режиму: нерозмежовані процеси обробки сировини, приготування готових страв, відсутнє маркування виробничого інвентаря, порушувались правила товарного сусідства. Це все зробило можливим поширення збудника», - розповідає посадовиця.

«Фелічіта», з її слів, видалила зі свого меню цей вершковий соус.

«Зараз дуже модно готувати соуси на основі сирих яєць, але ми не рекомендуємо цього робити. Це стосується і майонезу», - каже Наталія Янко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
LOL!!! Показати IP 29 Липня 2019 18:14
Це ж не забігаловка на районній австостанції...по нормальному когось треба було добре взяти за ті самі яйця...
браво Показати IP 29 Липня 2019 19:22
Сподіваюсь, що хоча б шеф-кухара звільнили за цей бардак
Баркас Показати IP 30 Липня 2019 09:41
А чого так довго визначали і оприлюднювали))))???
Йа Показати IP 30 Липня 2019 10:36
Тупо підстава якась
Наталя Показати IP 31 Липня 2019 18:45
Скажіть, будь ласка, у якого виробника були куплені у піццерію ті яйця? Накладні мають бути, не на базарі ж вони їх купували!
антон до Наталя Показати IP 4 Серпня 2019 16:13
в Баби Галі куляли. якка працює прибиральником вона із села

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus