USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Причину обвалу будинку в Луцьку назвуть завтра

11 Червня 2012 15:27
Експерти з Рівного відвідали 5-поверхівку в Луцьку, яка частково обвалилася 10 червня. Наразі вони не готові назвати офіційних причин трагедії, але обіцяють оголосити їх завтра.
Огляд будинку розпочався 10 червня о 11.00 та тривав майже до 14.00.
Спочатку члени комісії відвідали підвал будинку. Вони залишилися задоволеними побаченим, але мешканців будівлі здивувало те, що комісія працювала фактично без світла. Мовляв, спеціалісти не взяли з собою потужних ліхтарів, а в споруду після руйнування припинено електропостачання.
Журналісти також побували у підвалі. В підземній частині будинку знесені декілька перегородок, а на стиках стіни та стелі є тріщини різних розмірів. Також від удару пооблітала штукатурка.




Окрім цього комісія відвідала квартири першого та другого під’їздів.
Після оглядин член комісії, завідувач рівненської лабораторії будівельних конструкцій і споруд Олександр Борисюк (на фото зліва) заявив, що буде зроблено все можливе, аби люди чимшвидше отримали житло. Тобто вони нададуть висновки причин руйнування та пропозиції щодо подальшої долі будинку.

«Причину я назву після лабораторного дослідження матеріалів. Попередня – один з простінків першого поверху не витримав навантаження. Результати будуть завтра», - відзначив фахівець.

Зі слів експерта, перебудови в магазині меблів не було, тому перепланування торгового об’єкту не могло спровокувати обвал. «Може там ремонт робили, але ніякої ролі вони не грали», - додав Борисюк.
Як стверджує спеціаліст, будівля підлягає відновленню. «Я не даватиму пропозицію зносити будинок. Потрібно провести детальне обстеження, посилення і реконструкцію», - висловися він.
Щодо третього під’їзду, жителі якого обіцяють бунт, якщо влада не гарантуватиме їм безпеку в оселях, то Борисюк рекомендує людей звідти відселити. «Принаймні поки не зроблять посилення всіх проміжних простінків. Може є, а може й нема. Треба детальне довге обстеження», - сказав фахівець.
Натомість заступник мера Лариса Соколовська повідомила, що мерія прийматиме рішення лише після офіційних висновків комісії. «Потрібно встановити причину падіння, а тоді вирішувати кого заселяти і переселяти», - зауважила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
воїн Показати IP 11 Червня 2012 16:09
люди добрі там вже все порішали ворон ворону
Іван до воїн Показати IP 11 Червня 2012 17:27
Можливо,хватить шукати причину в переплануваннях і різного роду добудовах (люди самі собі гірше не зроблять,вкладаючи при цьому значні кошти !),а потрібно озирнутися назад,в часи совЄтського будівництва комунізму,і знайти об"єктивну причину в цьому ?!
БІЗОН до Іван Показати IP 11 Червня 2012 19:08
Напевне марка цегли червоної , на які опиралися панелі перекриття, була бракована. Хто міг тоді подумати, що якраз БРАК покладуть на несучу стіну. В ті часи за неліквіди могли директора цегольні моментально звільнити! А паспорт на партію цегли був фіктивний!
дідо Показати IP 11 Червня 2012 17:51
Приватизувати БЕЗКОШТОВНО вони хотіли,а ремонтувати їхню власність мають лучани. ВИСЕЛИТИ ВСІХна вулицю, А БУДИНОК ЗНЕСТИ,ЯК АВАРІЙНИЙ. Нехай самі собі шукають нове житло.
Лучанка Показати IP 11 Червня 2012 18:19
на вул. Теремнівській 94, балкони відходять. Такі щілини що з двору видно що робиться на балконі. ЖЕК №7 зовсім не реагує, кажуть що все чюдово. Це просто халатність, недивно що будинки падають
УКБ Показати IP 11 Червня 2012 18:26
Якщо на фото підвал під зруйнованою частиною будинку, то він геть в непоганому стані, сухий не захаращений, причина не в ньому чк на мене. Ну а люди як люди, кому війна , а кому мати рідна, під шумок можна попробувати й квартиру поміняти.Але якщо дадуть нове житлотим, хто дійсно постраждав.це певно прпавильно. А дідо просто ідіот
Роман до УКБ Показати IP 12 Червня 2012 08:42
" під шумок можна попробувати й квартиру поміняти" - це ваша версія? НЕ знаю яка має бути людина, щоб заради квартири завалити цілий стояк...
Хвілолог Показати IP 11 Червня 2012 21:09
Експерти не "відвідують", а оглядають, обстежують. Відвідують театри, музеї і пивбари.
не вірте ictv Показати IP 12 Червня 2012 00:57
На каналі ICTV заангажована попса очима оператора каналу, який живе через підїзд зруйнованого будинку! Факти події споплюжені завдяки "фактам" - аби перші в ефір! Соромно!!! Але не дивно - там вся інфа на цьому каналі такого змісту! :( Постраждалим співчуття!!!
Луцік Показати IP 12 Червня 2012 10:59
Київську комісію давай, не треба нам рівненських ескулапів!
Своя Показати IP 12 Червня 2012 11:11
підвал не завалився він цілий а завалився перший поверх то ясно що причину обвалу треба шукати саме там.
Завтра Показати IP 12 Червня 2012 13:07
Завтра настало. Коли причину назвуть????!!!!!
ЖКП... Показати IP 12 Червня 2012 13:33
ЖКП роблять те, що МВК скаже. Вони ж бо "смотрящиє" та частково "кормящіє", бо бюджетні кошти часом підкидають. От і покращуємо їм життя ВЖЕ СЬОгодні, бо завтра інши прийдуть з новою мітлою. Щастить часом випадково лише сусідам можновладців!
:) Показати IP 12 Червня 2012 16:37
Якщо взяти до уваги фото з упавшим кондиціонером то напрошуються наступні висновки: - кондиціонер досить потужний і під час його роботи виникали вібраційні коливання, які передавалися на стіну; - місця кріплення кондиціонера (або його анкеровки) були зруйновані від впливу вібрації; - вібрація від кондиціонера також привела до відшаровування цегли в стіні і часткової мікроруйнації конструкції стіни (віиникнення мікротрищин і деформацій), а якщо врахувати що стіна не однорідний матеріал (цегла + розчин) то вона просто почала розлазитися; - зі зменшенням товщини стіни (частина цегли просто повивалювалася разом із кондиціонером) збільшився тиск на ту частину стіни, що залишилась... - і стіна не витримавши навантаження (потрібно врахувати, що зправа і зліва великі віконні пройоми і половина маси всього що було над ними також передавалася на цю стіну) зруйнувалася. Цей кондиціонер ОДНОЗНАЧНО "причетний" до руйнації стіни. Ніхто не мав права його там кріпити. P.S. Також причетні і ті, хто через свою бездіяльність призвів до цієї біди...
Помню Показати IP 12 Червня 2012 19:54
Во время ремонта в "Лига нова" (бывший гастроном)СНЕСЛИ НЕСУЧУЮ СТЕНУ КАК РАЗ В ТОМ МЕСТЕ, ГДЕ ОБВАЛ!!! И ЕЩЕ В ГАСТРОНОМЕ БЫЛО МНОГО КОЛОН, "ЛИГА НОВА" ИХ ТОЖЕ СНОСИЛА. ОСТАВИЛА ТОЛЬКО НЕСКОЛЬКО. ПОДВАЛ НА СНИМКАХ ЦЕЛЫЙ, ВСЕ ПРОИЗОШЛО ИЗ ЗА СНОСА ЕТОЙ САМОЙ СТЕНЫ ГАСТРОНОМА ЛЕТ 10 НАЗАД!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus