USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали причину обвалу будинку в Дрогобичі

13 Вересня 2019 19:57
Обвал під’їзду в житловому будинку в м. Дрогобичі (Львівська обл.) наприкінці серпня міг спричинити поганий стан середньої тримальної стіни, а також втрата стійкості тримальної стіни, що дала тріщину, повідомили експерти, котрі досліджують причини обвалу.

Про це повідомляє Interfax-Україна.

«Під час проведення технічного та візуального огляду було встановлено, що руйнування сталося внаслідок того, що середня тримальна стіна, на яку спиралися дві інші стіни, перебувала в стані, не придатному для експлуатації», – сказав представник ДП «Західний експертно-технічний центр Держпраці» Роман Колдра на брифінгу в п’ятницю.

Водночас він наголосив, що для точного з’ясування причин необхідно виконати гідрологічні дослідження.

Експерт з інструментального дослідження, доктор технічних наук Роман Демчина уточнив, що однією з причин обвалу стала «втрата стійкості тримальної стіни, яка дала тріщину».

За словами Демчини, наступного тижня експерти знову виїдуть до Дрогобича, щоб дослідити ту частину будинку, яка обвалилася, оскільки після обвалу в будинку з’явилися додаткові тріщини.

«Ми маємо виключити моменти, які можуть призвести до ще одного моментального руйнування», – наголосив експерт.

Як повідомлялося, уночі 28 серпня в Дрогобичі обвалився під’їзд житлового будинку на вулиці Грушевського. Унаслідок обвалу загинули люди.

Поліція проводить розслідування, взято під варту двох співробітників комунального підприємства, яке обслуговувало будинок.

Мешканців інших під’їздів не пускають у їхні квартири – за рішенням суду будинок опечатаний і перебуває під охороною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волинянин Показати IP 13 Вересня 2019 21:41
Скоріше всього обвалилась та частина будинку , яка була добудована пізніше і з'єднувала два раніше збудовані будинки. там навіть і фундамент був так собі і рівень покрівель не сходився... Придивіться добре... Хто винен...та велике коло осіб... І ті хто будував, і ті хто приймав, і ті хто не звертав уваги на тріщини...
Олександра Показати IP 14 Вересня 2019 08:22
Загинуло восьмеро людей!!!
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 14 Вересня 2019 10:03
Якусь дурню написали експерти. Не так просто було тріснути опорній стіні - на те вона і опорна (тримальна). У висноваках комісії - пітьма і морок. Більше всього, що вона була пошкоджена кимось на першому поверсі. Знаєте, страшно жити в Україні із такими будівельними "спеціалістами".
Віталій до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 15 Вересня 2019 09:40
це є все дозволеність!!! За кордоном без дозволу немаєш права навіть вікно замінити, чи якісь інші втрурачання, а самовільні і мови немає, повенен все узгоджувати і відповідних інстанціях! Захотіла жінка стіну аркою, чи двері замалі заказали, чоловік перфератор в руки і погнав!
Андрій Показати IP 15 Вересня 2019 12:43
Двірника посадять або двох і гуд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus