USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Причини виникнення та способи усунення засмічення каналізації*

14 Червня 2022 16:14
Засмічення каналізації – це прикра подія, що завдає багато незручностей: неприємний запах, відсутність можливості прийняти ванну, помити посуд. У більшості випадків очищення труб каналізації в квартирі можна здійснити самотужки. Але для початку необхідно розібратися, де утворилося засмічення. Залежно від розташування, використовують різні підходи до його усунення.

Види засмічень та причини їхнього утворення

Залежно від того, як проходить вода, дуже повільно або не йде зовсім, засмічення можна умовно розділити на два типи: прохідні та непрохідні. Але причини утворення засмічень практично завжди однакові:

• Жирові відкладення;

• Неправильний монтаж;

• Зношення каналізації.

Способи усунення засмічень у каналізації

При монтажі трубопроводу слід уникати помилок, наприклад, замість одного відводу в 90° краще використовувати два відведення по 45°. Велике значення має правильний нахил відвідного трубопроводу. Якщо нахил буде надто маленьким, то стоки не пройдуть. Якщо занадто великим, то густі відходи не встигатимуть за рідиною і осядуть у трубі, перешкоджаючи проходженню дрібніших частинок.

На стінках труб, особливо чавунних, утворюються шорсткі відкладення, на яких швидше затримується бруд. Згодом шар відкладень стає товстішим, а засмічення утворюються все частіше. У більшості випадків таких відкладень позбавитися самостійно проблематично. Якщо комунікації остаточно вийшли з ладу, є два виходи з ситуації. Необхідна повна або часткова заміна системи водовідведення або прочищення її за допомогою компанії МонтажТехСервіс.
Прочищення засмічення каналізації сантехнічним тросом:

• Прочищення каналізації тросом найефективніший, а іноді єдиний спосіб усунення непрохідного засмічення.

• Трос за допомогою ручки обертається за годинниковою стрілкою, при цьому зворотно-поступальними рухами подається вглиб труби.

• У такий спосіб можна проштовхнути в магістральний трубопровід, подрібнити або накрутити на насадку та витягнути на те, що спричинило засмічення.

• Важливий момент – правильно підібрана товщина та жорсткість троса. Він повинен бути досить жорстким, щоб упоратися із засміченням, і досить тонким, щоб пройти по всіх згинах каналізаційної системи.

Трос має бути достатньої довжини, щоб ним можна було дістати до місця призначення. Занадто довгий трос має свої недоліки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus