USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Види засмічень та способи очищення каналізації*

11 Червня 2022 15:32
Засмічення — досить поширена проблема, з якою стикаються власники квартир у багатоповерхівках. Це пов’язано зі зношенням стояків, а також скупістю мешканців.

Часто засмічення виникає не в самій квартирі, а між поверхами. На відміну від квартир, де власники самостійно замінюють каналізаційні труби на пластикові, стояки залишаються металевими. Постійна корозія сприяє появі шорсткої поверхні стінок, внаслідок чого накопичується величезна кількість сміття, волосся та жиру.

Якщо несумлінні сусіди викидають в унітаз великі предмети, які забивають стояк, проблема погіршується. У такому разі без спеціальної допомоги не обійтись. Спосіб очищення залежить від стану засмічення, його міцності, причин виникнення.

Різновиди каналізаційних засмічень

У разі виникнення засмічення очистка каналізації має відбуватися максимально швидко. Зволікання загрожує фінансовими втратами та екологічними проблемами. Щоб оперативно усунути засмічення з мінімальними фінансовими витратами, важливо знати місце його локалізації та вид.

Види засмічень труб:

- потік стічних вод може перекриватися механічним способом;

- також звузити просвіт труби або повністю перекрити її можуть відкладення на стінках органічного походження;

- хімічні засмічення утворюються внаслідок хімічних реакцій, якщо у каналізацію скидають різні відходи виробництва, внаслідок реакції утворюються в'язкі речовини, які забивають труби;

- струмінь стічних вод перекривається, якщо в каналізацію потрапляють великі предмети, які застряють у трубі; навіть за грамотної експлуатації каналізаційної системи засмічення можуть бути.

Ще однією поширеною причиною частих засмічень є неграмотний монтаж каналізаційного трубопроводу або його складна конфігурація з численними поворотами.
Способи усунення засмічень

Залежно від виду засмічення, його можна усунути самостійно або із залученням спеціалістів компанії Trubolub. В арсеналі фахівців є велика кількість тросів з різними наконечниками.

Одним із найпоширеніших видів інструменту для усунення засмічень вважається трос. Це виріб, що виготовлений з кількох тонких металевих волокон, які об'єднані в єдину систему. На кінці може бути загострений наконечник або інші пристосування. Саме вони дозволяють усунути механічне засмічення, проштовхнувши його далі, або видаливши з труби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus