USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Пригожин заявив про «підземне місто» у Бахмуті: в ISW назвали реальні цілі «Вагнера»

9 Січня 2023 08:38
Засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин нещодавно заявив про те, що біля Бахмута і Соледара розташовані шахти, які можна вважати «підземним містом». Таким чином він намагається домогтися одразу кількох цілей.

У новому звіті від Інституту вивчення війни (ISW) зазначено, що Пригожин намагається виправдати невдачі армії РФ на Бахмутському напрямку. Однак також він намагається підняти статус ПВК, передає УНІАН.

Експерти навели інформацію, яку 5 січня повідомило джерело з Білого дому. Так, в США вважають, що Пригожин хоче заробити на видобутку солі і гіпсу з шахт біля Бахмута. 7 січня він сам зробив заяву про те, що в цих шахтах нібито схована зброя Першої світової війни. Такі шахти, стверджував Пригожин, є «унікальними історичними захисними спорудами», які він також порівняв з «підземним містом».

«Заяви Пригожина, ймовірно, є спробою пояснити повільний темп просування «Вагнера» навколо Бахмута, але також може частково пояснити його багатомісячну і дорогу рішучість встановити контроль над територією. Колишній російський офіцер і блогер розкритикував Пригожина і російських командирів, заявивши, що всі знали про існування цих шахт під час розробки плану наступу, і відкинув твердження про наявність в цьому районі історичної зброї», – відзначили в ISW.

Читати ще: Скільки грошей керівник ПВК «Вагнер» витрачає на війну проти України

Також аналітики повідомили, що Пригожин і далі намагається отримати статус обраного російського губернатора, що допоможе йому посилити свій вплив і просувати особисті цілі. Однак це розкриває той факт, що для засновника «Вагнера» статус і особисті амбіції важливіші за перемогу в повномасштабній війні РФ проти України.

«Губернатор Курської області Роман Старовойт відвідав тренувальну базу Курської обласної народної міліції «Вагнера» 8 січня і, як повідомляють, під час свого візиту тренувався разом з Пригожиним і «справжніми чоловіками», які є патріотами. Російські ЗМІ стверджували, що Старовойт навіть отримав пропозицію підписати контракт з «Вагнером»... Деякі російські ЗМІ навіть представили візит Старовойта на полігон як зразок поведінки для російського політика, що ще більше підвищило імідж Пригожина як патріотичного лідера воєнного часу в російському інформаційному просторі. Ймовірно, він намагається заручитися підтримкою легалізації групи «Вагнера» в Росії», – резюмували експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus