USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прихильники незалежності Каталонії блокують дороги та залізниці

1 Жовтня 2018 15:44
Активісти, які виступають за незалежність Каталонії від Іспанії, в понеділок, 1 жовтня, заблокували головні автошляхи та лінію швидкісної залізниці в регіоні, повідомляє DW.

Як повідомляє агентство AFP, сотні протестувальників вийшли на залізничні колії в місті Жирона, а в Барселоні та Лльєйді перекриті центральні вулиці. Також заблокована автомагістраль АР-7, що веде до кордону з Францією. Акцію протесту організував заснований минулого року Комітет захисту Республіки, який допомагав організовувати референдум про незалежність Каталонії.

Нагадаємо, політична криза в Каталонії розпочалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся заборонений владою в Мадриді референдум щодо відокремлення від Іспанії. За даними каталонської влади, понад 90 відсотків осіб, які взяли в ньому участь, підтримали незалежність регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus