USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Каталонії на виборчій дільниці сталася стрілянина, є поранені

30 Вересня 2017 17:36
У суботу, 30 вересня, у Каталонії (Іспанія) на одній із виборчих дільниць, де має пройти референдум про незалежність, сталася стрілянина, у результаті якої поранення отримали щонайменше четверо осіб.

Про це повідомляє La Vanguardia, пише Тиждень.

Згідно з інформацією видання, інцидент стався

в місті Манльеу у приміщенні школи, де розміщена виборча дільниця. Нападник почав стрілянину з пневматичної зброї кульками.

Свідки повідомляють, що спочатку поранення отримали три людини, а потім нападник вистрілив у ще одну особу.

Зазначено, що постраждалим надали першу медичну допомугу на місці. Троє з постраждалих є членами Комітету захисту референдуму. Вони подали скаргу на напад у поліцію Женералітета (уряд Каталонії, - ред.)

Мер міста Манльеу Алекса Гаррідо Серра назвав напад "фашистською атакою". У своєму пості в Twitter він закликав мирно захищати демократію.

Як відомо, у неділю, 1 жовтня, у Каталонії має відбутися референдум про незалежність від Іспанії. Офіційний Мадрид обіцяє не допустити його проведення.

Напередодні поліція Іспанії вилучила близько 2,5 млн бюлетенів та близько 4 млн конвертів, призначених для голосування на референдумі про незалежність Каталонії.

Нагадаємо, іспанська влада заявили про намір збільшити кількість поліцейських в Каталонії в день проведення референдуму і блокувати ділянки для голосування. Крім того, напередодні референдуму в Іспанії заблокували понад 140 сайтів з інформацією про голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus